Γυναικτονία στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη σύζυγό του 8 φορές με κυνηγετικό μαχαίρι

Γυναικτονία στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τη σύζυγό του 8 φορές με κυνηγετικό μαχαίρι
INTIME NEWS

Σοκάρει η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη. Ο 49χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 8 μαχαιριές φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το έκανε "επειδή τον απατούσε".

Ακόμη μία γυναικοκτονία μέσα στο 2021, έναν χρόνο γεμάτο από εγκλήματα σε βάρος γυναικών ανά την επικράτεια. Αυτή την φορά θύμα έπεσε μία 48χρονη από την Αρμενία, μέσα στο σπίτι της, από τον 49χρονο ομοεθνή της σύζυγο.

Ο δράστης παρουσιάστηκε αυτοβούλως το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και είπε πως σκότωσε την γυναίκα του.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι τους στην Πολίχνη, όπου όντως βρήκαν νεκρή στην κρεβατοκάμαρα και μέσα σε μία λίμνη αίματος της άτυχη γυναίκα, την οποία είχε κατακρεουργήσει με απανωτές μαχαιριές, οκτώ στο σύνολο, σε όλο της το σώμα και κυρίως στον θώρακα και τα πόδια.

Το ζευγάρι είχε έναν 20χρονο γιο που έλειπε από το σπίτι όταν συνέβησαν όλα και ενημερώθηκε από την Αστυνομία για την τραγωδία που είχε χτυπήσει την οικογένειά του.

Ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε, κάτι που δεν προκύπτει προανακριτικά, ωστόσο ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας έχει προκύψει πως έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική.

Επίσης, δεν έχει προκύψει να είχε περιέλθει σε γνώση των Αρχών προηγουμένως καταγγελία σε Αστυνομικό Τμήμα, για τυχόν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις καταθέσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος, στο σπίτι υπήρχε μία μόνιμη ένταση εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο δράστης, ο οποίος δεν φέρεται να έπαιρνε κανονικά και σταθερά την φαρμακευτική του αγωγή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Γιατί έχει σημασία να λέμε “γυναικοκτονία”;

Γυναικοκτονία, ένας όρος που συζητιέται όλο και πιο συχνά και περιγράφει τη δολοφονία μίας γυναίκας από πρόθεση απλά και μόνο λόγω του φύλου της.

Γιατί πρέπει να τη λέμε με το όνομά της και όχι να τη χαρακτηρίζουμε έγκλημα “πάθους”, “τιμής” ή δολοφονία από ζήλια; Γιατί είναι ανάγκη να καθιερωθεί νομικά ο όρος;

Οι απαντήσεις στο video του 24Media lab:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version