Η απάντηση της Τεχνόπολης για το κόστος της εκδήλωσης με τον Ρουβά

Η απάντηση της Τεχνόπολης για το κόστος της εκδήλωσης με τον Ρουβά

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίου υπεραμύνθηκε της επιλογής της εκδήλωσης για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον Σάκη Ρουβά. Τι αναφέρει.

Απάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με τη συναυλία του Σάκη Ρουβά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (και το οποίο έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό αντιδράσεων από κόμματα, φορείς και απλούς πολίτες) έδωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Όπως ανακοίνωσε:

"Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα ετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμος Αθηναίων τιμάει αυτή του την υποχρέωση, τα τελευταία χρόνια, μέσω της Τεχνόπολης, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά για αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών.

Ενδεικτικά παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών: 2016 - 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 –227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Φέτος, για την προετοιμασία, το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

Πιο αναλυτικά:

Προετοιμασία/Σχεδιασμός: Συνολικά 20 μέρες απαιτούνται για την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις απαραίτητες μελέτες του έργου

- Σενάριο, Δομή, Concept

- Σχεδιασμός Φωτισμών & Σκηνοθεσία

- Μελέτη και Σχεδιασμός Εγκατάστασης, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι, Στατική Μελέτη

- Μελέτη και Σχεδιασμός Ηχητικής/Φωτιστικής Εγκατάστασης & Προσωπικού,

Τεχνική Διεύθυνση

- 3D Σχέδια, Φωτορεαλιστικά

- Μελέτη και Σχεδιασμός Σκηνογραφίας, Κατασκευή Σκηνικών

- Σκηνοθεσία & Σχεδιασμός Τηλεοπτικής Κάλυψης

- Μουσική Επιμέλεια Προγράμματος, Μαέστρος, Μουσικοί, Πρόβες, Στούντιο

- Σχεδιασμός Animationthemes για LED WALL

- Μελέτη, Σχεδιασμός, Συντονισμός & Οργάνωση Παραγωγής

Εργασίες εγκατάστασης/λειτουργίας/απεγκατάστασης αναλυτικά:

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Εξεδρών, Ικριωμάτων & κεντρικής σκηνής

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία Φωτιστικής & Ηχητικής Εγκατάστασης

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία μουσικού εξοπλισμού

- Εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία LedWalls

- Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία δικτύου wifi και

ενισχυτικού σήματος κινητής στον χώρο διεξαγωγής

- Εγκατάσταση/Λειτουργία/Απεγκατάσταση γεννήτριας για όλη τη διάρκεια

των εργασιών

- Κατασκευή /Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Σκηνικών

- Ενοικίαση και Λειτουργία O.B. Van, Van δορυφορικής σύνδεσης,

καμερών, Drone και γερανών κινηματογράφησης

- Εργασίες προγραμματισμού ηχητικού & φωτιστικού εξοπλισμού

- Προετοιμασία καλλιτεχνικής ομάδας, πρόβες & παράσταση (καλλιτέχνης –

παρουσιαστής, 17μελής ορχήστρα, μαέστρος)

- Ομάδα τηλεοπτικής κάλυψης ( σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος ροής, συντονιστής, 10 οπερατέρ, υπεύθυνος OB Van, υπεύθυνος Van δορυφορικής σύνδεσης, Drone pilot)

- Τεχνικό προσωπικό (ηχολήπτες, φωτιστές, stage manager)

- Ομάδα Συντονισμού, Ροής και Υλοποίησης Παραγωγής

- Προσωπικό Φύλαξης καθ όλη τη διάρκεια εργασιών"

Οι αντιδράσεις

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "όργιο σπατάλης για ένα one man show διάρκειας 17 λεπτών, με μοναδικό θεατή τον Κώστα Μπακογιάννη", τον οποίο κατηγορεί οτι προκαλεί για άλλη μια φορά.

«Σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με την πανδημία να επελαύνει, την ακρίβεια να καλπάζει, τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να γονατίζουν τα νοικοκυριά, ο δήμαρχος της Αθήνας προκαλεί άλλη μία φορά», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Τμήμα Πολιτισμού και ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά τους αποτυχημένους Μεγάλους Περιπάτους με φοίνικες στις ζαρντινιέρες, που θα μετέτρεπαν την Αθήνα σε όαση, στήνει σκηνικό Βερσαλλιών, στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, με κρυστάλλινους πολυελαίους και βελούδινες κουρτίνες», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Δεν θα σχολιάζαμε την παρωχημένη 80's αισθητική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, εάν δεν συνοδεύονταν από ένα όργιο σπατάλης. Για ένα one man show 17 λεπτών γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος, μέσω της Τεχνόπολης δαπανά 211.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση».

«Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να ακυρώσει άμεσα την προκλητική φιέστα», καταλήγει.

Το twitter έχει πάρει φωτιά με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν το υπέρογκο ποσό που θα δαπανηθεί.

Μπακογιάννης: "Οι διαμαρτυρίες είναι σαν τα κάλαντα"

Με ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Αθηναίων έσπευσε να απαντήσει στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, παρομοιάζοντας τις διαμαρτυρίες με "τα κάλαντα".

"Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού.

Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!", έγραψε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρωτοχρονιά, Δήμος Αθηναίων, Σάκης Ρουβάς
SHARE:

24Media Network