Η απάντηση Βίτσα στις καταγγελίες του Διευθυντή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων

Η απάντηση Βίτσα στις καταγγελίες του Διευθυντή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων
O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας Eurokinissi

Ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε σε όσα ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα: "Τον είχα ενημερώσει την Τρίτη ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας" τονίζει.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο διευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ανδρέας Ηλιόπουλος κατήγγειλε ότι “ο έλεγχος στο θέμα της χρηματοδότησης για τη διαχείριση του προσφυγικού έχει χαθεί” και ότι ” είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα προχωρήσουν σε παρέμβαση”.

Η απάντηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα ήρθε με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Υπουργός, μάλιστα, αποκαλύπτει ότι είχε ενημερώσει τον κύριο Ηλιόπουλο από την Τρίτη ότι η συνεργασία του με το Υπουργείο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Η δήλωση έχει ως εξής: “Την περασμένη Τρίτη το πρωί και ώρα 10:00 κάλεσα τον κ. Ηλιόπουλο, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του ανακοίνωσα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η συνεργασία του με το υπουργείο, λόγω πολλαπλών αδυναμιών ανταπόκρισης στα καθήκοντά του.

Του ζήτησα να μου απαντήσει το πρωί της Παρασκευής εάν θα παραιτηθεί ή θα πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία για την παύση του. Μου είπε ότι θα έχω την τελική του απάντηση για το τρόπο αποχώρησής του την Παρασκευή το πρωί. Την επιλογή αυτή τού την έδωσα, σεβόμενος την ιστορία του και το προηγούμενο στρατιωτικό του αξίωμα.

Με όσα αναληθή αναφέρει στη σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, θεωρώ ότι έχω την απάντησή του και φυσικά θα κινηθούν οι δέουσες νομικές διαδικασίες εναντίον του για όσα ψευδώς αναφέρει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα