Η αστυνομία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί αγορά αγροτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες

Η αστυνομία δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί αγορά αγροτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες

Επέμβαση της αστυνομίας σε αγορά αγροτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε στον χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μ. Αλεξάνδρου», στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικοί επενέβησαν και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί αγορά αγροτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες.

Η αγορά επρόκειτο να διοργανωθεί με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, αλλά όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες φορέων και ιδιοκτητών καταστημάτων ότι τα προϊόντα πωλούνται παράνομα, χωρίς τιμολόγια, αποδείξεις, και άλλα παραστατικά. 

Την ώρα της επέμβασης σημειώθηκε ένταση, καθώς αντέδρασαν κάτοικοι και μικροπωλητές, που επρόκειτο να στήσουν πάγκους, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε ύστερα από λίγη ώρα.

Όπως αναφέρει το alterthess, σε επικοινωνία που είχαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων με τον δήμαρχο της περιοχής Λάζαρο Κυρίζογλου, ο ίδιος έδειξε παντελή αδιαφορία για την κατάσταση και απαξίωσε επιδεικτικά το εγχείρημα.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου με τον αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ο τελευταίος της ξεκαθάρισε πως είναι καθαρά θέμα δημάρχου, η απομάκρυνση ή μη των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο. Δηλαδή μόνο με εντολή του δημάρχου, θα αποσύρει τους αστυνομικούς από το σημείο προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η αγορά.

Οι παραγωγοί, οι οποίοι να τονιστεί πως διαθέτουν άδεια πώλησης, αποφάσισαν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στον δρόμο μπροστά από το στρατόπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network