Η Αθήνα μέσα στις 16 "εξυπνότερες πόλεις" του προγράμματος Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών της IBM

Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έδωσε στην δημοσιότητα το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τους κατευθυντήριους άξονες της νέας αντεγκληματικής πολιτικής της Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έδωσε στην δημοσιότητα το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την αστυνόμευση του Δήμου της Αθήνας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Αθήνα επελέγη ως μία από τις 16 πόλεις που θα λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών

Την επιλογή της Αθήνας, ως μια από τις 16 πόλεις που θα υποστηριχθεί για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, ανακοίνωσε σήμερα η IBM. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα επελέγη ανάμεσα σε 100 δήμους παγκοσμίως, ενώ είναι και μια από τις δύο ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2016.

«Αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς ουσίας που γίνεται στην Αθήνα, ώστε να γίνει μία σύγχρονη μεγαλούπολη. Ο δήμος της Αθήνας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια επιμονή, αλλά και την ίδια αξιοπιστία, προκειμένου να έχει δίπλα του ισχυρούς διεθνείς εταίρους», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μέσω του προγράμματος «Smarter Cities Challenge» (@CitiesChallenge), η IBM θα αποστείλει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Αθήνα, με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Η ομάδα που αποτελείται από πέντε έως έξι στελέχη, θα συγκεντρώσει και θα αναλύσει διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με ένα κρίσιμο ζήτημα που θα επιλέξει ο δήμος, με σκοπό την παρουσίαση προτάσεων για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες του.

Οι πόλεις που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2016 είναι οι εξής:

Αθήνα, Ελλάδα

Αλλαχαμπάντ, Ινδία

'Αμστερνταμ, Ολλανδία

Βιζάγκ, Ινδία

Ντιτρόιτ, ΗΠΑ

Μελβούρνη, Αυστραλία

Μέμφις, ΗΠΑ

Ντένβερ, ΗΠΑ

Ξουζού, Κίνα

Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Σαν Ισίντρο, Περού

Σαντιάγκο, Χιλή

Σεκοντί, Γκάνα

Σουράτ, Ινδία

Ταϊτσούνγκ, Ταϊβάν

Χουιζού, Κίνα

SHARE:

24Media Network