Η Χρυσή Αυγή χωρίς κουκούλες – Εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδων ο Κασιδιάρης

Η Χρυσή Αυγή χωρίς κουκούλες – Εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδων ο Κασιδιάρης

Νέο φωτογραφικό υλικό από τον ογκωδέστατο φάκελο που εξετάζουν οι ανακριτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής (Pics)

Ως πρωταγωνιστή σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια αναδεικνύουν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα το “Έθνος”.

Το υλικό βρίσκεται στα χέρια των Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, των ανακριτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, εικονίζεται ο βουλευτής να ηγείται ασκήσεων που εκτελούν χρυσαυγίτες στο ύπαιθρο, άλλοτε συμμετέχοντας και άλλοτε δίνοντας παραγγέλματα.

Στις εικόνες εμφανίζεται και ο βουλευτής της ΧΑ Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας.

Στο οπτικό ακουστικό υλικό που βρέθηκε , υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από τελετές μύησης νέων μελών εντός της οργάνωσης, με ειδικές τελετές, ναζιστικούς χαιρετισμούς και σύμβολα και έναν άνδρα ντυμένο με την περιβολή της ακραίας ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, γνωστής για την ναζιστική της δράση στις ΗΠΑ. Εντοπίσθηκαν επίσης αρχεία με βιβλιογραφία ναζιστών συγγραφέων, με αποκορύφωμα τα “Μαθήματα Προπαγάνδας” του Γιόζεφ Γκέμπελς.

 

Πέρα από αυτά τα στοιχεία, αποκαλυπτικός είναι και ο φάκελος για την παραστρατιωτική δράση της Χρυσής Αυγής, με τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να φαίνεται πως προΐσταται σε γυμνάσια και εξαντλητική σωματική εκπαίδευση νέων μελών στο ύπαιθρο υπό δύσκολες συνθήκες. Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, απεικονίζουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να επιδίδεται με σθένος σε αγωνίσματα όπως η πυγμαχία , με τα δόκιμα μέλη να παρακολουθούν.

Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσες, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Χρυσή Αυγή μετά και τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται πως θα είναι αντιμέτωπη εν το συνόλω της με την κατηγορία περί προεργασίας οργάνωσης κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Πρόκειται για στοιχεία που βρέθηκαν στους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο εκπαιδευτής Κασιδιάρης

Βάσει των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποτελούσε ηγετικό στέλεχος στο κομμάτι των εκπαιδεύσεων μελών της Χ.Α. σε υπαίθριες κατασκηνώσεις αλλά και σε μάχες σώμα με σώμα.

Στις φωτογραφίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης άλλοτε φαίνεται να δίνει εντολές και παραγγέλματα και άλλοτε να συμμετέχει ενεργά στην εκπαίδευση. Παρών και ο βουλευτής Κορινθίας, Στάθης Μπούκουρας.

 

Πρόκειται για φωτογραφίες από εθνικιστικές κατασκηνώσεις που είχε οργανώσει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από την περιοχή της Κορίνθου και τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτές πιθανότατα προέρχονται από τον τοπικό πυρήνα της ακροδεξιάς οργάνωσης. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις συμμετοχής στα γυμνάσια ήταν ανοιχτές σε χρυσαυγίτες από όλη τη χώρα και για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται η συμμετοχή μελών και από άλλες περιοχές.

Σε μια από τις φωτογραφίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι επικεφαλής ομάδας που τρέχει, με τους άλλους χρυσαυγίτες να τον ακολουθούν στοιχισμένοι πίσω του. Εμφανίζεται να συμμετέχει σε αγώνα πάλης με αντίπαλο, όπως γράφει το Έθνος, υπαξιωματικό ο οποίος εκείνο το διάστημα υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις.

Υπάρχουν και φωτογραφίες που επιδεικνύουν την εκπαίδευση των μελών με αληθινά όπλα. Σύμφωνα με Το Βήμα εκτός από τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλος γνωστός βουλευτής εμφανίζεται να σημαδεύει με τη γνωστή πλέον καραμπίνα.

 

Το “φακέλωμα” του ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ προκαλεί και η αποκάλυψη ότι φακελώνονταν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Στη δικογραφία περιέχεται και αρχείο με ερωτήσεις του κόμματος στη Βουλή όπου στοχοποιούνται βουλευτές, όπως η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η βουλευτής στην οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο σε τηλεοπτική εκπομπή τον Ιούνιο του 2012 πριν χαστουκίσει τη Λιάνα Κανέλλη), την οποία αποκαλούν “η ξανθιά του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από τη δράση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή καθώς επίσης και γνωστών δημοσιογράφων.

(Πηγή: Έθνος)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα