Η Δικαιοσύνη απαντά σε Μπαλτάκο και ΧΑ: Με βάση το Σύνταγμα η προαγωγή της Κουτζαμάνη

Η Δικαιοσύνη απαντά σε Μπαλτάκο και ΧΑ: Με βάση το Σύνταγμα η προαγωγή της Κουτζαμάνη

Συνταγματική η προαγωγή της Ε. Γκουτζαμάνη, σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων. Τι είχε αναφέρει ο Π. Μπαλτάκος, στο επίμαχο βίντεο με τον Η. Κασιδιάρη

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η προαγωγή της Ευτέρπης Κουτζαμάνη στον βαθμό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, έγινε σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Ειδικότερα, με αφορμή το περιεχόμενο της συνομιλίας του Π. Μπαλτάκου και του Ηλ. Κασιδιάρη που δημοσιοποιήθηκε μέσω του γνωστού βίντεο, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ αναφέρει:

«Η κυρία Κουτζαμάνη προήχθη στο βαθμό που κατέχει, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος, ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν εισαγγελέας, μετά από μακρά θητεία στον εισαγγελικό κλάδο, κατά την οποία επέδειξε υψηλότατο φρόνημα δικαστικού λειτουργού, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα τον νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της κυρίας Κουτζαμάνη, ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει».

Σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στο βίντεο σε δικαστές, η Ένωση αναφέρει:

«Οι δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την προαναφερθείσα ποινική υπόθεση και, εν γένει, αναφερόμενοι στη Δικαιοσύνη και στο κύρος των λειτουργών της, αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του πολιτεύματος».

Τι ανέφερε στο επίμαχο βίντεο ο Π. Μπαλτάκος για την προαγωγή της κας Κουζαμάνη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Τάκης Μπαλτάκος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη φόρα (της Βουλής) οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: Το ξέσπασμα Σαμαρά για την αποφυλάκιση των 3 της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network