Η Ελλάδα προχωρά στον εκσυγχρονισμό των F-16 και στην αγορά δυο φρεγατών από τη Γαλλία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ-ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ-ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F-16.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου

Οριστική είναι πλέον η απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των F-16 και στην αγορά δυο φρεγατών από τη Γαλλία.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news247, κατά τη συνάντηση που είχαν αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας, συνάντηση που πολλοί είχαν πιστέψει ότι έγινε με στόχο να προχωρήσει η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να βελτιωθούν οι προσωπικές σχέσεις των δυο ανδρών.

ADVERTISING

Οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, με βάση και τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, η Ελλάδα να προχωρήσει στην αναβάθμιση 85 από τα F-16 που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία, όπως συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Από τα υπόλοιπα F-16, που δεν θα εκσυγχρονιστούν , όσα είναι δυνατόν θα πωληθούν σε φιλικές προς τις ΗΠΑ χώρες, που επιζητούν φτηνά μεταχειρισμένα αεροσκάφη.

Παράλληλα, η Αθήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προχωρήσει σε επίσημες πλέον συνομιλίες με το Παρίσι για την αγορά δυο υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών, ώστε να ενισχυθεί σε απόλυτο βαθμό το ελληνικό ναυτικό, τη στιγμή που η Τουρκία αυξάνει όλο και περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο, ενώ ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει τη χώρα μας σε πολιτικό και διπλωματικό πεδίο έναντι της Άγκυρας. Οι δυο φρεγάτες που η Αθήνα επιδιώκει να αγοράσει είναι υπό ναυπήγηση -και σε παράδοση ίσως και τέσσερα χρόνια αργότερα- με συνέπεια η στρατιωτική ηγεσία να εξετάζει την περίπτωση έως τότε η Γαλλία να παραδώσει στη χώρα μας δυο άλλες φρεγάτες, ώστε το ναυτικό μας να είναι απολύτως αξιόμαχο.

Η κυβέρνηση, πάντως, είναι απολύτως αποφασισμένη να προχωρήσει στην αναβάθμιση των 85 F-16 και στην αγορά των δυο γαλλικών φρεγατών, παρά το κλίμα σκανδάλων που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας -και που, κατά πολλούς, μπορεί να στραφεί από την αντιπολίτευση εναντίον της. Γι’ αυτό και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις της νομιμότητας των κινήσεων.

24Media Network