Η κατάθεση Μπουτάρη για την επίθεση: Ήταν οργανωμένη, υπήρξε ενορχηστρωτής

Η κατάθεση Μπουτάρη για την επίθεση: Ήταν οργανωμένη, υπήρξε ενορχηστρωτής
Δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη Eurokinissi

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιέγραψε την σε βάρος του τραμπούκικη επίθεση. "Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για οργανωμένη σε βάρος του επίθεση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την κατάθεσή του στην δίκη των τριών κατηγορούμενων στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά τα γεγονότα του Σαββάτου.

Ο Γ. Μπουτάρης μίλησε για την στιγμή της επίθεσης, τα χτυπήματα που δέχτηκε και για τους κατηγορούμενους, ενώ περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν υποστήριξε ότι υπήρξε “ενορχηστρωτής”, ο οποίος έδινε το σύνθημα για το πού και πότε θα τον χτυπήσουν.

“Δεν παρασύρθηκαν. Ήταν οργανωμένο. Υπήρχε ενορχηστρωτής, ο οποίος έδινε το σύνθημα και χτυπούσε παλαμάκια να μαζευτούν γύρω μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άρχισε την κατάθεσή του από την αρχή της επίθεσης και τις ύβρεις του τέως νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη σε βάρος του.

“Από πού να αρχίσω; Άκουσα μόνο που με έβριζε ο κ. Ψωμιάδης. Μετά πιο κάτω άκουσα από κάποιους «τι θες εδώ π@@στα», «φύγε παλιό Εβραίε». Ανησύχησα γιατί ερχόταν από συγκεκριμένο σημείο” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας:

“Αισθάνθηκα να με πλησιάζουν άνθρωποι αγριεμένοι. Με πλησίαζε ένας που μου λέει «τι γυρεύεις εδώ; Ποιος σε κάλεσε;» Ο κλοιός έσφιγγε και το βρίσιμο σύννεφο. Καθώς έφευγα, έφαγα κλοτσιές, δεν ξέρω από πού, και κάτι μπουκάλια. Είδα τον κατηγορούμενο να με κλοτσάει στο στομάχι. Πόνεσα. Ήταν η μεγαλύτερη κλοτσιά που έφαγα, μου είπε φίλος”.

Στην στιγμή που έπεσε κάτω στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Μπουτάρης. “Όταν έπεσα, ένιωσα να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε παντού. Τρόμαξα. Έρχονταν και έφευγαν. Δεν ήταν ένας” ανέφερε, ενώ πρόσθεσε για έναν από τους κατηγορούμενους “Έπεσα κάτω και προσπάθησε να με χτυπήσει. Ο 3ος (ο μικρότερος) αυτός που μου έριξε κλωτσιές, ήταν παντού. Αυτός που έριξε μια από τις κλωτσιές όταν ήμουν κάτω”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα