Η λειτουργία της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο των συναντήσεων της ΕΔΕ με Πικραμμένο και Τσιάρα

Η λειτουργία της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο των συναντήσεων της ΕΔΕ με Πικραμμένο και Τσιάρα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος Eurokinissi

Τι συζήτησαν στη συνάντησή τους με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελών οι κκ Πικραμμένος και Τσιάρας.

Η προσωρινή διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) συναντήθηκε διαδοχικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, παρουσία εκπροσώπων του Γραφείου του Πρωθυπουργού, με αντικείμενο τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον πρόσφατο θόρυβο που δημιουργήθηκε από τοποθετήσεις στο Οικονομικό Forum των Δελφών, οι οποίες αναπαρήχθησαν από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Επίσης, η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει ότι οι δύο συναντήσεις διεξήχθησαν «σε κλίμα αμοιβαίας αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου εκάστου μέρους».

Όπως διευκρινίστηκε, «κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό», δεν υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης σχετικά με θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, με σκοπό την κοινή αποδοχή προτάσεων και αναγκαία συναίνεση των λειτουργών της». Τέλος, επισημαίνεται ότι «το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης προσδιορίζεται παγίως από το ισχύον Σύνταγμα και τις αρχές του Κράτους Δικαίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα