Η Λέσβος σήμερα

Η Λέσβος σήμερα
Λέσβος 3 Μαϊου 2018. Η αγορά κλειστή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ΦΠΑ και προσφυγικό, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί AP

Η Λέσβος υποδέχεται σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Ωστόσο, η όψη της αγοράς είναι ασυνήθιστη, καθώς οι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματα σε μία διπλή διαμαρτυρία - ζητώντας να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ, καθώς και να ληφθούν άμεσα μέτρα για το προσφυγικό

Το λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγη ώρα πριν από την άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ήταν άδειο. Το ίδιο και η πλατεία Σαπφούς, με τους κεντρικούς δρόμους και την αγορά. Τα καταστήματα έμειναν κλειστά την ημέρα της πρωθπουργικής επίσκεψης, καθώς το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος προχώρησαν σε κοινή διαμαρτυρία, επιχειρώντας να στείλουν διπλό μήνυμα: για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που θεωρητικά προβλέπεται για τον Ιούνιο, καθώς και για το προσφυγικό.

Στις φωτογραφίες που μεταδίδουν σήμερα το διεθνές πρακτορείο Associated Press και το ελληνικό φωτογραφικό πρακτορείο SOOC, θα δείτε άδειους δρόμους και κλειστά καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες με τα άδεια τραπέζια σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Στο κέντρο υποδοχής της Μόριας, οι συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες- εως επικίνδυνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι μετανάστες από διαφορετικές χώρες του κόσμου, αποτελούν πλειοψηφία έναντι των προσφύγων. Μικρά παιδιά – ακόμα και βρέφη – στερούνται βασικά είδη υγειινής και η ασφάλεια είναι σχετική.

Όλα αυτά σε ένα πανέμορφο αιγαιοπελαγίτικο νησί – θα σας το υπενθυμίσει η τελευταία φωτογραφία – που ετοιμάζεται να καλωσορίσει χιλιάδες τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα