Η ώρα της αλήθειας για τον "έκπτωτο" Άγγελο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο Άγγελος Φιλιππίδης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ποια θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος  έφτασε στη Αθήνα το πρωί της Τετάρτης μετά την απέλασή του από την Τουρκία.

Η απολογία του ξεκίνησε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί.

Ο τέως πρόεδρος του ΤΤ συνελήφθη αμέσως μόλις έφτασε σε ελληνικό έδαφος.

"Προσήλθα οικειοθελώς όπως είχα πει χθες το βράδυ", πρόλαβε να δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ. "Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση" είχε δηλώσει ο κ. Φιλιππίδης, κάτι που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους δικηγόρους του.

Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε μετά από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Τι θα πει στον ανακριτή

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, αναμένεται να υποστηρίξει ότι τα δάνεια δόθηκαν με τις απαραίτητες εγγυήσεις και αφού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Θα πει ακόμη ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να πει την άποψή του κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, παρά το γεγονός ότι είχε ορίσει το συνήγορό του από τις 2 Οκτωβρίου προκειμένου να τον εκπροσωπεί.

Σχετικά με τη σύλληψη και την παραμονή του στην Τουρκία, θα υποστηρίξει ότι μόλις έμαθε τι συνέβη, αμέσως εκδήλωσε την πρόθεσή του να έρθει στην Ελλάδα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα
SHARE:

24Media Network