Η ρητορική του μίσους βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία

Η ρητορική του μίσους βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία
SPOT/YOUTUBE

«Οι φασιστικές και ρατσιστικές φράσεις και πράξεις έχουν ονοματεπώνυμα», σχολιάζει το σποτ του Μεγάρου Μαξίμου σε σποτ για τη ρητορική μίσους

Τις τελευταίες  εβδομάδες συνέβησαν τρία γεγονότα τα οποία οφείλουμε να εξετάσουμε με ψυχρή λογική. Αρχικά, η σοκαριστική δήλωση του βουλευτού της ΝΔ Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «απαγορεύει σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο να τον ψηφίσει». Έπειτα, η εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης, φέρουσα να έχει ποίκιλλες εγκληματικές επιθέσεις στο ενεργητικό της και οπλισμό στην κατοχή της. Τέλος, ο φραστικός εκτροχιασμός του βουλευτού της Χρυσής Αυγής Κασσιδιάρη κατά του βουλευτού του Σύριζα Μουσταφά Μουσταφά.

Και τα τρία συμβάντα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μαζί τους. Εκκολάπτονται από την ίδια ιδεολογία. Την ιδεολογία εκείνη που στρέφεται κατά μερίδας των πολιτών. Κοινός παρανομαστής είναι η ρητορική του μίσους που στόχο έχει να περιθωριοποιήσει συμπολίτες μας, να βλάψει συνανθρώπους μας, να απαξιώσει το δικαίωμα στη διαφορά.

Η ρητορική του μίσους  δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό μας και με την ιστορία μας. Κι όπως είπε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, για την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Όπως δεν υπάρχουν και περιοχές πολλών κατηγοριών.

Το συγκεκριμένο spot απευθύνεται στην κοινωνία. Δεν απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα που φέρουν την ευθύνη διχαστικού, ρατσιστικού και επιθετικού λόγου. Γιατί η κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

SHARE:

24Media Network