Η Βικτώρια σάρωσε την Κέρκυρα: Έπεσε μέρος κτιρίου – Εγκλωβισμός άνδρα σε χαράδρα, κλειστά σχολεία

Η Βικτώρια σάρωσε την Κέρκυρα: Έπεσε μέρος κτιρίου – Εγκλωβισμός άνδρα σε χαράδρα, κλειστά σχολεία
Κατέρρευσε κτίριο στην Εβραϊκή corfunews.gr

Η σφοδρή κακοκαιρία επέφερε χάος στην Κέρκυρα. Μέρος της πρόσοψης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου κατέρρευσε ενώ ένας 41χρονος άντρας εγκλωβίστηκε σε χαράδρα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Σε ποταμούς έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από χθες.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέου και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα Corfunews.gr

Κατάρρευση μέρος κτιρίου

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Από την πτώση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Corfutvnews αναφέρεται στα επικίνδυνα κτίρια– φαντάσματα που στέκουν από την περίοδο των βομβαρδισμών της Κέρκυρας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και κυρίως από τον εμπρηστικό βομβαρδισμό στις 13 προς 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του Σταυρού, και έχουν γίνει ερειπιώνες με αποτέλεσμα καθημερινά γκρεμίζονται και να αποκόπτονται τμήματα με την πρώτη κακοκαιρία καθιστώντας την περιοχή επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων και για τις κατοικίες της ευρύτερης περιοχής.

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την δρομολόγηση των διαδικασιών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων αλλά και των περιουσιών των κατοίκων, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν «κενά» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων. Να θυμίσουμε ότι το 1944 οι Γερμανοί μετέφεραν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς σχεδόν το σύνολο της Εβραϊκής Κοινότητας, περίπου 2.000 άτομα από τα οποία επέστρεψαν περίπου 150 Κερκυραίοι Εβραίοι, αφού οι υπόλοιποι ξεκληρίστηκαν από τη Γερμανική θηριωδία, στο Άουσβιτς.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα Corfunews.gr

Απεγκλωβισμός 41χρονου

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ενός 41χρονου άνδρα που τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες, διεκπεραιώνει αυτή την ώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 41χρονος, η εξαφάνισή του οποίου δηλώθηκε σήμερα το πρωί από συγγενείς του στις αστυνομικές αρχές, φέρεται να εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της ‘Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, έχουν σπεύσει δύο οχήματα της πυροσβεστικής και δέκα πεζοπόροι πυροσβέστες έχοντας οδηγό ένα κυνηγό της περιοχής, και προσπαθούν να προσεγγίσουν τον 41χρονο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει η νύχτα, αλλά κυρίως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς το μεσημέρι το νησί και συνοδεύονται από καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που φτάνουν τα εννέα μποφόρ.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν πριν λίγη ώρα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Αυτή την ώρα, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα