Ιερά Σύνοδος: Συνεδρίασε για δεύτερη μέρα για τη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Την απόφαση ενημέρωσης του λαού για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, σήμερα κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης της υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Την απόφαση έκδοσης ειδικού κειμένου, με το οποίο θα ενημερώνεται ο λαός περί των προτάσεών της για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έλαβε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σημερινή συνεδρία της. Ύστερα από διεξοδική μελέτη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΙΣΙ, των προτάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μίας προς μίαν, προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία και προσθήκες. Η τελική απόφαση της Ιεραρχίας θα αποσταλεί στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο κατά τις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής: «Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Κατά την πρωινή Συνεδρία, μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα. Κατόπιν αναγνώσθηκαν και επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας. Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, συνεχίσθηκε η συζήτηση επί της χθεσινής Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και εξήχθησαν τα συμπεράσματα εκ της διεξαχθείσης συζητήσεως.

Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σημερινή Συνεδρία Της μελέτησε διεξοδικά τις προτάσεις της Δ.Ι.Σ., μίαν προς μίαν, και προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία και σε προσθήκες.

Η τελική απόφαση της Ιεραρχίας θα αποσταλεί στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθεί από τον Μακαριώτατο κατά τις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Τέλος, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του εκκλησιαστικού αυτού γεγονότος η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να εκδοθεί σχετικό κείμενο, με το οποίο θα ενημερώνεται ο λαός περί του θέματος».

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network