Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Το περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι κατά βάση πνευματικό"

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. EUROKINISSI

«Το περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι κατά βάση πνευματικό», τονίζει για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι κατά βάση πνευματικό «με απροσμέτρους ηθικές διαστάσεις», τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι η Εκκλησία πάντοτε, μετά πολλής αγάπης και στοργής, προσεύχεται στον Ελεήμονα Θεό, τον Δημιουργό «ορατών τε πάντων και αοράτων», για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

«Όστις δεν ευγνωμονεί τον Θεόν ως δημιουργόν των βιοσυστημάτων της γης, των ωκεανών, των θαλασσών, των ποταμών, των δένδρων, των φυτών, των ανθέων, των ζώντων εν γένει οργανισμών, ούτος, δυστυχώς, περιφρονεί την δημιουργικήν θείαν ενέργειαν και, τοιουτοτρόπως, δεν κάμνει καλήν χρήσιν των υπό του Θεού ποιηθέντων κτισμάτων», υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και προσθέτει ότι «ο άνθρωπος δεν δύναται να αυτονομηθή από της υπολοίπου δημιουργίας».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network