Ιερόσυλοι άρπαξαν 11 εικόνες από ναό στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πάσχα πρό των πυλών.Το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Καρύκκη στο κέντρο της Αθήνας,Πέμπτη 6 Απριλίου 2017  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Πάσχα πρό των πυλών.Το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Καρύκκη στο κέντρο της Αθήνας,Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κλοπή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από τον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου

Στόχος ιερόσυλων έγινε ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι Πωγωνίου, από όπου αφαίρεσαν έντεκα εικόνες. Η κλοπή των εικόνων, έγινε αντιληπτή χθες το απόγευμα, όταν ο επίτροπος είδε την πόρτα της εισόδου του ναού παραβιασμένη και ειδοποίησε την αστυνομία. Οι έντεκα εικόνες, ήταν τοποθετημένες στο τέμπλο του ιερού ναού.

Το Αργυροχώρι είναι ένα χωρίο με 7 μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται πάνω στην συνοριακή γραμμή με την Αλβανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους, οι ιερόσυλοι πρέπει να «κτύπησαν» τον ναό τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Να σημειωθεί πως οι ιεροί ναοί στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου έχουν κατ' επανάληψη γίνει στόχος άγνωστvν ιερόσυλων οι οποίοι έχουν αρπάξει θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες. Την προανάκριση για την υπόθεση, κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

SHARE:

24Media Network