Ικανοποίηση Τόσκα από την παραλαβή των νέων οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Ικανοποίηση Τόσκα από την παραλαβή των νέων οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Παρελήφθησαν 22 λεωφορεία 20 θέσεων - Είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου πακέτου, το οποίο θα περιλαμβάνει γύρω στα 1.377 οχήματα και τα οποία θα παραληφθούν στη διάρκεια του 2018 και του 2019

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, κατά την τελετή παραλαβής των νέων λεωφορείων της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου, το οποίο θα περιλαμβάνει γύρω στα 1.377 οχήματα και τα οποία θα παραληφθούν στη διάρκεια του 2018 και του 2019.

Η τελετή παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα, όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε:

"Είμαστε χαρούμενοι σήμερα και η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί παραλαμβάνουμε το πρώτο πακέτο οχημάτων, καινούργιων οχημάτων από χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασφάλειας.

Έχουμε μπροστά μας 22 λεωφορεία των 20 θέσεων τα οποία θα πάνε σε ακριτικές περιοχές, στα νησιά και στον Έβρο, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου πακέτου ύψους 43 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα περιλαμβάνει γύρω στα 1.377 οχήματα και τα οποία θα παραληφθούν στη διάρκεια του 2018 και του 2019, αυτού του έτους και του επόμενου.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελάχιστα οχήματα μπήκαν στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τώρα κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με ευρωπαϊκά χρήματα. Θα ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια και με χρήματα του εθνικού προϋπολογισμού, προκειμένου να ανανεώσουμε σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό το στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα ανανεωθεί ο στόλος μόνο από τα ευρωπαϊκά χρήματα γύρω στο 15% των ενεργών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και -όπως είπα και πριν- θα μπουν επιπλέον και εθνικά χρήματα στην προσπάθεια αυτή".

SHARE:

24Media Network