Ηλεία: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση – Απομάκρυνση κατοίκων από το χωριό Λιβαδάκι

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση – Απομάκρυνση κατοίκων από το χωριό Λιβαδάκι
Eurokinissi

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς σε δασική έκταση της Ηλείας. Δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης κυρίως των ηλικιωμένων από τα πρώτα σπίτια του χωριού Λιβαδάκι.

Μεγάλη κινητοποίηση έχει προκαλέσει στην Πυροσβεστική φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιβαδάκι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία.

 Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο βουνό πάνω από το χωριό Λιβαδάκι και δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης κυρίως των ηλικιωμένων από τα πρώτα σπίτια του χωριού, το οποίο δεν κινδυνεύει άμεσα ωστόσο καπνοί κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα, ενώ ενεργοποιήθηκε Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε και αυτή η φωτιά.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην ευρύτερη περιοχή και σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν γίνει απανωτές συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια, από αγρότες που καίνε υπολείμματα καλλιεργειών και κλαδιά κοντά σε δασικές εκτάσεις, καθώς εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας οι εργασίες αυτές καθυστέρησαν και τώρα μαζικά πηγαίνουν και καίνε κλαδιά, με αποτέλεσμα τις πρόσφατες απανωτές και ορισμένες περιπτώσεις μεγάλες και επικίνδυνες πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα