Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σε σχολείο

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σε σχολείο
ert.gr

Κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού αντιμετώπισε 15χρονος μαθητής του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας όταν έπεσε από μεγάλο ύψος μετά από υποχώρηση περίφραξης.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ενώ ο 15χρονος ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα, με αποτέλεσμα ο μαθητής να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος περίπου 6 μέτρων, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου παρέμεινε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά – προηγούμενη ενημέρωση του Δήμου ούτε για την επικινδυνότητα της περίφραξης ούτε μετέπειτα για το συμβάν.

Δημοτική αρχή και αστυνομία, ενημερώθηκαν για το περιστατικό από δημοσιεύματα, ενώ από τις αστυνομικές αρχές κινήθηκε διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το ατύχημα ενώ στο πλαίσιο αυτής σχηματίστηκε δικογραφία κατά της διευθύντριας για την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου χαρακτηρίζει “καταφανώς πρόχειρη και επικίνδυνη» την κατασκευή από πλέγμα, η οποία υποτίθεται ότι λειτουργούσε ως κάγκελο το οποίο εμποδίζει την πτώση σε τάφρο 6 μέτρων.

Το πλέγμα, έχοντας στερεωθεί εντελώς ακατάλληλα και πρόχειρα – κύριος οίδε πόσα χρόνια πριν – απλά υποχώρησε, και το παιδί έπεσε στο κενό! Από καθαρή τύχη, προσγειώθηκε αρχικά σε έναν αναβαθμό, στο μέσο του κενού και μετά, μάλλον με τα πόδια του, στο δάπεδο. Ήταν πολύ τυχερό και φαίνεται να απέφυγε κάποιον σοβαρό τραυματισμό” τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα