Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών
Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγει τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην πρόσοψη του κτήριου. Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δυο μέσα ενημέρωσης,Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 (ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Την βόμβα τοποθέτησαν δύο άτομα στην είσοδο του Εφετείου-Μεγάλες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου-Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και αισθητή από μεγάλη απόσταση

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 2:50 τα ξημερώματα από άγνωστο άτομο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα», πως θα εκραγεί βόμβα σε 40 λεπτά και δεν πρόκειται για φάρσα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και εξίσου άμεσα ισχυρή δύναμη αστυνομικών απέκλεισαν την γύρω περιοχή.

Πράγματι, στις 3:25 ο ισχυρός αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου του Εφετείου. Την βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθέτησαν δύο άγνωστα άτομα, αφού ανέβηκαν τα σκαλιά και την άφησαν στην είσοδο.

Η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλη απόσταση και προκλήθηκαν φθορές και σε τζαμαρίες στα απέναντι σπίτια και καταστήματα.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει αποκλείσει την οδό Λουκάρεως και βεβαίως άντρες της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που συλλέγουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και από εκεί ίσως να σχηματίσουν μία πρώτη εικόνα οι Αρχές για την ταυτότητα των δραστών.

Η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια έως αυτή την ώρα παραμένει άγνωστη και σίγουρα αναμένουν με αγωνία οι Αρχές την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική αυτή επίθεση.

Άγνωστοι παραμένουν και οι λόγοι αυτής της επίθεσης και έτσι μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση, αν για παράδειγμα έχει να κάνει με τους πλειστηριασμούς, ωστόσο η βόμβα δεν τοποθετήθηκε στο διπλανό Ειρηνοδικείο.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν επίσης τυχόν βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τα δικαστήρια όσο και από γειτονικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να σχηματίσουν μία εικόνα των δραστών, του τρόπου και της κατεύθυνσης διαφυγής τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα