Ισχυρός σεισμός – Αισθητός σε πολλές περιοχές στην Αττική

Ισχυρός σεισμός – Αισθητός σε πολλές περιοχές στην Αττική

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 25χλμ ΒΔ της Αθήνας, 5χλμ Βόρεια της Μαγούλας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή σε όλη την Αττική, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 9,6χλμ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 21χλμ ΒΔ της Αθήνας.

Ο σεισμός, σύμφωνα όσα δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, ήταν στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον μεγάλο σεισμό της 19ης Ιουλίου με ένταση 5,1 ρίχτερ. Ο κ. Τσελέντης είπε ακόμα ότι τέτοια γεγονότα θα συμβαίνουν και μήνες μετά τον κύριο σεισμό.

Υπενθυμίζεται, πως πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι εντός των ημερών θα σημειωνόταν μετασεισμός, μεγέθους έως και 4,3 Ρίχτερ.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού της περασμένης Παρασκευής, είχε σημειώσει μεταξύ άλλων:

“Είναι ομαλή η μετασεισμική ακολουθία, έχουμε να κάνουμε με αρκετούς μετασεισμούς οι οποίοι έχουν εκδηλωθεί και εκτόνωσαν ουσιαστικά την κατάσταση, βεβαίως είναι ανοιχτό το θέμα για ένα μετασεισμό της τάξεως των 4,3 βαθμών, αυτό το λέμε για να μπορέσουν και οι κάτοικοι να είναι πληροφορημένοι και να μην τους αιφνιδιάσει”.

Ερωτηθείς μέχρι πότε αναμένεται να εκδηλώνονται μετασεισμοί, ο κ. Λέκκας τόνισε “χρονικά μέσα σε μια εβδομάδα περίπου από την εκδήλωση του φαινομένου”, προσθέτοντας, “από εκεί και πέρα η κατάσταση εκτονώνεται, δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας”.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το ρήγμα το οποίο “έδωσε” τη σεισμική δόνηση δεν μπορεί να δώσει στο άμεσο μέλλον σεισμούς και αυτό διότι, όπως είπε, “εκτονώθηκαν οι δυνάμεις οι οποίες υπήρχαν. Θεωρώ ότι το να ξαναγεμίσει πάλι το ρήγμα θα το κάνει, αλλά θα το κάνει σε πιο μακρύ χρονικό διάστημα. Συνεπώς θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος πια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα