Κ. Φίλης: Αρνητική η συγκυρία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Κωνσταντίνος Φίλης
Ο Κωνσταντίνος Φίλης EUROKINISSI

Ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους

Η συγκυρία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς είναι αρνητική, γιατί υπάρχουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα, οι οποίοι κατηγορούνται για πραξικόπημα, ενώ είναι εκατοντάδες εκείνοι που έρχονται στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε να αφεθούν ελεύθεροι οι 8 Τούρκοι τον Απρίλιο γιατί εγκυμονούνται κίνδυνοι με αποτελέσμα να χρειαστούν μέτρα προστασίας που είχαν όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας μαζί.

Αναφερόμενος στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει μόνο στατιστικά, αλλά δεν αποκλείεται. Σημείωσε ότι σε αντίθεση με το 1996, σήμερα δεν είναι γνωστό εάν οι ΗΠΑ θα θελήσουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή.

SHARE:

24Media Network