Καιρός: Χιόνια στην καρδιά της Άνοιξης

Καιρός: Χιόνια στην καρδιά της  Άνοιξης
Χιονισμένο χωριό. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Ακόμα και στους -3 βαθμούς έπεσε το θερμόμετρο στην Κοζάνη. Στα λευκά εχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της Β. Ελλάδας.

Μπορεί το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας να επιτρέπει ακόμα και κοντομάνικα, σε άλλες όμως χιονίζει.

Οι εικόνες που έρχονται από την Θεσσαλία μόνο Απρίλη μήνα δεν θυμίζουν. Στα ορεινά χωριά της Ελασσόνας χιονίζει ενώ το ίδιο σκηνικό αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Νιφάδες χιονιού πέφτουν απο το πρωί της Πέμπτης στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης.    Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές, όπως το Πανόραμα, το Ασβεστοχώρι, ο Χιορτάτης και ο Σοχός, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Στα «λευκά» ντύθηκαν επίσης ο Πολύγυρος και η Αρναία, στα ορεινά της Χαλκιδικής, ενώ χιόνια έπεσαν σε περιοχές με υψόμετρο στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς και Πέλλας.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας από την ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και σταμάτησε λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Το Απριλιάτικο χιόνι ήταν μια πραγματική έκπληξη για τους κατοίκους πολλών περιοχών. Χιόνισε κυρίως στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τη Φλώρινα και στα ορεινά της Καστοριάς, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δεν υπήρξαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η θερμοκρασία σε πολλά μέρη της δυτικής Μακεδονίας είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Βλάστη Κοζάνης το θερμόμετρο «άγγιξε» τους -3. Αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα