Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές στο Ιόνιο – Προβλήματα σε Κέρκυρα και Παξούς

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές στο Ιόνιο – Προβλήματα σε Κέρκυρα και Παξούς
Κακοκαιρία Alexandros Michailidis / SOOC

Η επέλαση της κακοκαιρίας "Αθηνά" ξεκίνησε από τα νησιά του Ιονίου. Προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Αλλαγές και στα δρομολόγια των πλοίων.

Το πρώτο σοβαρό κύμα της κακοκαιρίας “Αθηνά”, που αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έκανε την εμφάνισή του στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα και τους Παξούς, όπου σημειώθηκαν οι πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ήδη υπάρχουν πλημμύρες σε δρόμους της Κέρκυρας, ενώ κάτοικοι των περιοχών έλαβαν το βράδυ της Τετάρτης εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση από το 112 και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερα όμως προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας” της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από το πρωί της Πέμπτης στο Ιόνιο Πέλαγος, λόγω της κακοκαιρίας “Αθηνά”, επηρεάστηκε όπως ήταν φυσικό και το πρόγραμμα των δρομολογίων των πλοίων.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, τα δρομολόγια από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα και ξανά προς Κέρκυρα, εκτελούνται μόνο με κλειστού τύπου πλοία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί στο Ιόνιο.

Το απαγορευτικό για τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Ζακύνθος-Κυλλήνη και Κεφαλονιά-Κυλλήνη ισχύει έως τις 18:00, οπότε αναμένεται νέα ενημέρωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα