Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρά προβλήματα στην Ηλεία – Πνίγηκαν ζώα στον Κόροιβο

Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρά προβλήματα στην Ηλεία – Πνίγηκαν ζώα στον Κόροιβο

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής από την κακοκαιρία. Πολλά ζώα πνίγηκαν. "Δεν είχε καθαριστεί εδώ και καιρό το ποτάμι".

Τα ακραία φαινόμενα από την κακοκαιρία Αθηνά έπληξαν την Ηλεία, ενώ επηρέασαν και την κοινότητα του Κοροίβου, στο Δήμο Πηνειού.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, άφησε τα περισσότερα σπίτια του χωριού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ πλημμύρισε και ο παραπόταμος του Πηνειού που περνάει από το χωριό με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές κτηνοτροφικές μονάδες τις περιοχής.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, δεδομένου ότι οι στάνες γέμισαν με νερό, αρκετά ζώα πνίγηκαν, ενώ αρκετές ζημιές σημειώθηκαν στον κτηνοτροφικό εξοπλισμό και στις τροφές των ζώων.

Όπως αναφέρει το patrisnews, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται αφού το ποτάμι δεν έχει καθαριστεί εδώ και καιρό, ενώ μόλις χθες, μετά την καταιγίδα, συνεργείο του ΤΟΕΒ Γαστούνης πραγματοποίησε μια μικρή παρέμβαση, ωστόσο όπως επισημαίνουν, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες θα πλημμυρήσουν ξανά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα