Κακοκαιρία Ελπίδα: Η Αττική μετράει τις πληγές της – Σε απόγνωση κάτοικοι χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η Αττική μετράει τις πληγές της – Σε απόγνωση κάτοικοι χωρίς ρεύμα
Χιόνια στην Αττική ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα για τρίτο 24ωρο με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Εκατοντάδες αυτοκίνητα ακινητοποιημένα σε Αττική Οδό και λεωφόρους. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Παραμένουν τα προβλήματα που προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας μας, με χιλιάδες νοικοκυριά να εξακολουθούν να είναι βυθισμένα στο σκοτάδι και εκατοντάδες αυτοκίνητα να βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω του χιονιού.

Πολλά σπίτια, ακόμη και ολόκληρες γειτονιές της Αττικής, δεν έχουν ρεύμα για τρίτη συνεχή μέρα, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από μία αναγγελίες βλάβης στον ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σαφής ενημέρωση για το πότε θα υπάρξει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα

Η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς αρκετοί από τους πολίτες που είναι χωρίς ρεύμα, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας είτε μπορεί να έχουν μικρά παιδιά. Είναι αναγκασμένοι να υπομείνουν ένα ακόμη βράδυ μέσα στο σκοτάδι και το κρύο, χωρίς φως και θέρμανση. Ο κ. Σωκράτης Παράσχου, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του έχουν συμπληρώσει δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα, περιέγραψε στο NEWS 24/7 τις δύσκολες συνθήκες, λέγοντας:

“Δεν έχουμε ρεύμα από τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας. Πέσανε κάποια καλώδια από τα δέντρα και κόπηκε το ρεύμα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Εγώ έχω αναπηρία 80% όπως και ο γιος μου. Όχι κινητική, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Η σύζυγός μου έχει υποθερμία. Σήμερα το πρωί ήρθε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, έδωσε ρεύμα σε κάποια σπίτια και σηκώθηκε κι έφυγε γιατί είπανε ότι δεν είχαν καλώδια. Υπάρχουν κι άλλα σπίτια εδώ που δεν έχουν ρεύμα και σε πολλά από αυτά μένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι. Στον ΔΕΔΔΗΕ όσα τηλέφωνα και να έχουμε πάρει δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα έρθουν και πλέον είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, παγωμένοι. Έχουμε βγάλει τα τρόφιμα στο μπαλκόνι. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ξέρω πως είναι γενικότερο το μπάχαλο, αλλά πόσο θα αντέξουμε; Κάναμε καινούργια αναγγελία βλάβης κι ακόμα περιμένουμε. Μας κοροϊδεύουν”.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια. Οι τεχνικοί του ΔΕΔΗΕ επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς, ωστόσο η πρόσβασή τους στα σημεία των βλαβών γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

«Περίπου 3.000 νοικοκυριά, ίσως και λίγο παραπάνω, παραμένουν χωρίς ρεύμα. Υπάρχει σοβαρό θέμα, προσπαθούμε να επέμβουμε και βρίσκουμε σοβαρά προβλήματα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Εκατοντάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Αττική

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική. Η Περιφέρεια Αττική απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματα τους εν μέσω χιονοθύελλας, να πάνε να τα παραλάβουν, ενώ από νωρίς σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οργάνωσε επιχείρηση για την παροχή βοήθειας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί, προκειμένου να μεταφερθούν σε σημεία της Αττικής Οδού για την παραλαβή – ανάκτηση των οχημάτων τους.

Παρόλα αυτά, δεν κατέστη δυνατό να απομακρυνθούν τα οχήματα, τόσο στην Αττική Οδό, όσο και στη Λεωφόρο Μαραθώνος και Μεσογείων που τα οχήματα είναι θαμμένα στο χιόνι.

Αρκετά περιστατικά καταγμάτων στα νοσοκομεία

Παράλληλα, έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, απευθύνει το ΕΚΑΒ, λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας. Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Πολλές γειτονιές έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια, με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς να μπορούν να βγουν ούτε για τα βασικά, για τρόφιμα ή φάρμακα.

Μάλιστα, στα Μελίσσια σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη (26/01), ένα τραγικό περιστατικό, αφού ένας 77χρονος έχασε την ζωή του όταν γλίστρησε στον πάγο, καθώς πήγαινε στο φαρμακείο. Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας γλίστρησε στον πάγο, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Κλειστοί δρόμοι – Άνοιξε η μισή Αττική Οδός

Αρκετοί δρόμοι σε γειτονιές και δήμους της Αττικής παραμένουν κλειστοί, λόγω του παγετού. Παράλληλα, την μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό ανακοίνωσαν τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Τροχαία, παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο έως το Δαχτυλίδι της Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι παραμένουν ακόμα ακινητοποιημένα πάνω από 350 αυτοκίνητα.

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με διακοπές, απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ λόγω καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Αττικής έδωσε η ΕΛΑΣ:

α) Διακοπή της κυκλοφορίας:

1) Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

2) Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

3) Επί της οδού Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).

4) Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

5) Επί της Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.

6) Επί της ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.

7) Επί της Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

8) Επί της Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

9) Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος

10) Επί της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος

11) Επί της Επαρχιακής Οδού Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

β) Κίνηση των οχημάτων μόνο σε όσα φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες:

1) Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας άπαντα οχήματα.

2) Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα