ΔΕΔΔΗΕ

Αιολικά πάρκα - Φωτοβολταϊκά

Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή το νέο αδειοδοτικό για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας

Σύμφωνα με την πρόταση, πρόκειται να καταργηθεί η μη δεσμευτική προσφορά σύνδεσης, με τα έργα να προχωρούν απευθείας στην αίτηση για Οριστική Προσφορά Σύνδεσης μετά την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Πυροσβέστης σβήνει φωτιά

Κρήτη: Υπαίτιοι για τη μεγάλη φωτιά στο Δήμο Γόρτυνας δύο υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ

Όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δήμο Γόρτυνας ήταν αποτέλεσμα λάθος κινήσεων δύο υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ. Οι παραπάνω συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Πυλώνες της ΔΕΗ

Ρεύμα με το… δελτίο στην Κρήτη, παρά την ολοκλήρωση της διασύνδεσης

Η γραφειοκρατία κρατάει εκτός λειτουργίας το καλώδιο εν μέσω καύσωνα και τουριστικής περιόδου, κι έτσι, η βλάβη σε σταθμό των Χανίων, υποχρέωσε τον ΔΕΔΔΗΕ σε εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης.

Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ

Τα milestones για την εκταμίευση των δόσεων του "ενεργειακού" Ταμείου Ανάκαμψης

Τα πάνω από 6 δισ, ευρώ που αναλογούν στην πράσινη μετάβαση (38,7% των συνολικών πόρων του ελληνικού σχεδίου), θα εκταμιεύονται ανάλογα με το αν θα έχουν υλοποιηθεί οι δράσεις και τα μέτρα του "ΕΛΛΑΔΑ 2.0".

Καλώδα της ΔΕΗ

Αύξηση 20% στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στο πεντάμηνο του 2021

Τα κόστη της χονδρεμπορικής αγοράς, επηρεάζουν άμεσα και τις τιμές στη λιανική για τους τελικούς καταναλωτές, οι οποίοι έχουν επιλέξει κυμαινόμενα τιμολόγια με ρήτρα χονδρεμπορικής αγοράς.

Λογαριασμός ΔΕΗ

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Κάτοικοι των βόρειων προαστίων ζουν με βουνά κλαδιών, κομμένων δέντρων και σκουπιδιών έξω από τις πόρτες τους

Κίνδυνος φωτιάς: Κλαδιά, κουκουνάρια και σκουπίδια - Τι είδαμε στα βόρεια προάστια

Τρεις μήνες μετά το πέρασμα της Μήδειας, κάτοικοι των βόρειων προαστίων ζουν με βουνά κλαδιών, κομμένων δέντρων και σκουπιδιών έξω από τις πόρτες τους, φοβούμενοι τι θα γίνει σε περίπτωση που ανάψει μια σπίθα. Κάτοικοι και ο περιφερειάρχης Αττικής μιλούν στο NEWS 24/7 για την κατάσταση.

Πυλώνες της ΔΕΗ

Νέοι αυστηροί κανόνες για την αλλαγή προμηθευτή ρεύματος

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, εάν ο καταναλωτής αφήσει απλήρωτους δύο λογαρισμούς, τότε ο προηγούμενος πάροχος μπορεί να δώσει εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Πυλώνες της ΔΕΗ

Μεγάλη κινητικότητα από εταιρεία σε εταιρεία στη λιανική ρεύματος

Το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφονται σημάδια επιστροφής καταναλωτών ρεύματος από τους ιδιώτες παρόχους προς τη ΔΕΗ, γεγονός που τείνει να «κλείσει» την αγορά που με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας θα έπρεπε να "ανοίξει" περαιτέρω.

Φωτογραφία αρχείου

Αυξάνονται τα παράπονα των καταναλωτών για τους λογαριασμούς ρεύματος

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί, πλημμελείς υπηρεσίες, ρυθμίσεις οφειλών, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αποκοπές ηλεκτροδότησης. Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες παραπόνων όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη

Ακόμα πιο νωρίς "εξορίζεται" ο λιγνίτης από το ενεργειακό μίγμα της χώρας

Την απόφαση της ΔΕΗ να μετατρέψει την κατασκευαζόμενη μονάδα «Πτολεμαίδα 5» από λιγνιτική σε μονάδα φυσικού αερίου- υδρογόνου το αργότερο μέχρι το 2025, ανακοίνωσε, μιλώντας στους οικονομικούς αναλυτές, η διοίκηση της επιχείρησης.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη

Σβήνουν οι ρυπογόνες μονάδες ρεύματος των νησιών

Μετά τη διασύνδεση των Κυκλάδων, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καταργεί εντελώς τη λειτουργία των παλιών πετρελαϊκών μονάδων και προκρίνει την ενοικίαση μικρών κινητών μονάδων για την περίπτωση που χρειαστεί.

Τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ

Εννέα μνηστήρες και δύο... Κινέζοι διεκδικούν το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σήμερα η μητρική ΔΕΗ πρόκειται να ανακοινώσει τη short list των εταιρειών που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση μειοψηφικού ποσοστού του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής ρεύματος.

Δυστύχημα με εργαζόμενους της ΔΕΗ (Φωτογραφία Αρχείου)

Τραγωδία στην Ερέτρια: "Από καλώδιο που κόπηκε προκλήθηκε το δυστύχημα"

Από φθορά στο σύστημα τάνυσης κατά τη διάρκεια των διεργασιών στο Γυμνό Ευβοίας προκλήθηκε το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων και τραυμάτισε ακόμη έναν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ στο σημείο.

Κώστας Σκρέκας

Οδικός χάρτης από το ΥΠΕΝ για τις ενεργειακές δράσεις του 2021

Σε υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, το Σχέδιο Δράσης αποτυπώνει την πορεία εξέλιξης των παρεμβάσεων που έχει αποφασίσει για το 2021 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.