Κακοκαιρία: Επελαύνει σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα

Κακοκαιρία: Επελαύνει σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού αναμένεται να χτυπήσει σήμερα
Eurokinissi

Σε ισχύ το έκτακτο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. με ισχυρές βροχοπτώσεις να αναμένονται και σήμερα σε αρκετές περιοχές. Πολλά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Σε συναγερμό παραμένει η Πολιτική Προστασία και ο κρατικός μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας που εξακολουθεί να σαρώνει πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας πλημμύρες και αρκετά ακόμη προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες.

Τα ισχυρά φαινόμενα που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλά σημεία, πλήττοντας τη Μαγνησία, τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τις Σέρρες.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής, ενώ στη Θάσο, χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς. Στις Σέρρες, δέντρα έπεσαν λόγω της ισχυρής καταιγίδας και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη (25/08), ενώ προειδοποιητικό μήνυμα 112 εστάλη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τις 60 έφτασαν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων στις Σέρρες

Σφοδρό ήταν το χτύπημα της κακοκαιρίας κατά την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Κάποιες κλήσεις έγιναν από την Θάσο, αλλά κυρίως επλήγη η ευρύτερη περιοχή των Σερρών, απ’ όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε χθες από την Ε.Μ.Υ., προβλέπονται έντονα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ για τις Σποράδες, την Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας).

“Ποτάμια” οι δρόμοι της Αττικής

Στην Αττική, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Αττική καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Μάλιστα, στην περιοχή του Διονύσου, όπου και πραγματοποιήθηκε έλεγχος και για τυχόν ακινητοποιημένα οχήματα και εγκλωβισμένους οδηγούς επί της Λ. Δροσιάς-Σταμάτας, εξαιτίας των λιμνάζοντων υδάτων.

Συγκλονιστικές εικόνες από την οδό Σταμάτας στον Διόνυσο:

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Νωρίτερα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, μέχρι να υποχωρήσουν τα λιμνάζοντα ύδατα, ενώ λόγω καθίζησης του οδοστρώματος έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δεξιές λωρίδες της οδού Πειραιώς και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της οδού Μυλλέρου.

Επίσης, διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων και στα δύο ρεύματα της Λ. Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, από το ύψος της Λ. Γρ. Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας και παραμένει εκτός κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Ακτής Ηετιωνείας στον Πειραιά, στην υπόγεια σήραγγα από το ύψος της οδού Κανάρη έως το τέλος της.

Να σημειωθεί πως το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Ε.Μ.Υ., λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων παραμένει σε ισχύ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα στους πολίτες να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στάλθηκε στα κινητά από το 112 σε παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και την Εύβοια, μετά και το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη πριν από λίγο αναφέρει: “Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.”

“Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 48ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών“, αναφέρει το μήνυμα.

Κατολίσθηση βράχων, απεγκλωβισμοί, διακοπές ρεύματος

Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς έχει προκαλέσει η θεομηνία που πλήττει την περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ, όπως θα δείτε και στο βίντεο του GRTimes, σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή και «φούσκωσε» από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης (24/8), εγκλωβίστηκε ένα όχημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου, επεμβήκαμε άμεσα προκειμένου να απεγκλωβίσουμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας κατέγραψε έντονα καιρικά φαινόμενα, σε Σέρρες, Καβάλα και Λήμνο, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη.

Καιρός: Βροχές, κεραυνοί και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή – Βελτίωση από το Σάββατο

Σήμερα Πέμπτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, στη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, στη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας). Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές δε θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-08-22

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-08-22

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-08-22

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Παρασκευή και βελτίωση το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα