Κακοκαιρία Fobos: Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, προβλήματα σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Ηλεία

Κακοκαιρία Fobos: Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, προβλήματα σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Ηλεία
ilialive.gr

Έντονες βροχοπτώσεις και προβλήματα σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Ηλεία, έφερε με το πέρασμά της η κακοκαιρία Fobos. Ισχυρή νεροποντή πλήττει τη Θεσσαλονίκη.

Τη δυτική Ελλάδα “χτυπά” τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Fobos, με κύρια χαρακτηριστικά της τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Στο Μεσολόγγι, οι δυνατοί άνεμοι με συνδυασμό έντονη βροχόπτωση δημιούργησαν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το onairnews, ζημιές προκλήθηκαν στο καταφύγιο καικιών στο λιμάνι Μεσολογγίου. Οι άνεμοι ξήλωσαν τον κυμματοθραύστη και την μια προβλήτα. Έχουν παρασυρθεί προς την ξηρά παρασύροντας επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη και κότερα.

Προβλήματα σε Πάτρα και Ηλεία

Δυνατή βροχή σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Πάτρα, με τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν πτώσεις δέντρων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το thebest, η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα και για συγκέντρωση υδάτων στην Ακτή Δυμαίων στον Κόκκινο Μύλο.

Αντίστοιχα, μεγάλες ζημιές έχει προκαλέσει ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε στην περιοχή του ΚΤΕΛ στον Πύργο το βράδυ της Κυριακής (20/11).

Η σφοδρότητα του φαινομένου ξήλωσε όλη τη στέγη από το ΚΤΕΛ και τα τμήματά της γέμισαν την οδό Πατρών, όπου κινδύνευσαν πολίτες.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό η στέγη από την αποβάθρα του ΚΤΕΛ αποκολλήθηκε και σκόρπισε σε μεγάλη απόσταση με κομμάτια να πέφτουν στην οδό Πατρών και τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου Λέτρινα, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Από τις πτώσεις των τμημάτων στέγης προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ζημιές προκλήθηκαν σε γραφεία στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών οδού Κατακόλου όπου έσπασαν τζαμαρίες, ενώ αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν σε Κατσικάρι και Καταράχι.

Ζημιές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκληθεί σε συσκευαστήριο στην περιοχή του Καταραχίου.

Ισχυρή νεροποντή στη Θεσσαλονίκη

Από το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησαν οι πρώτες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, με το πέρασμα της ώρας τα φαινόμενα εντάθηκαν σημαντικά.

Αρκετοί πολίτες που βρίσκονταν έξω, έψαχναν σημείο για να προστατευθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα