Κακοκαιρία Ilina: Προβλήματα στα βόρεια, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων – Πώς θα κινηθεί

Κακοκαιρία Ilina: Προβλήματα στα βόρεια, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων – Πώς θα κινηθεί
Κακοκαιρία Ilina EUROKINISSI

Η βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας "Ilina" που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πτώσεις δέντρων και λαμαρίνων λόγω ισχυρών ανέμων. Εγκλωβίστηκε ένας οδηγός.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας με την κακοκαιρία “Ilina” να “δείχνει τα δόντια” της και τη βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζει ήδη τα πρώτα προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έλαβαν μήνυμα από το 112 με το οποίο τους προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάτι που τελικά επαληθεύτηκε αφού οι ουρανοί άνοιξαν με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, στην οδό Αλλατίνη στην περιοχή της Θέρμης, οι οδηγοί δυσκολεύονται να διασχίσουν τον δρόμο καθώς έχουν σχηματιστεί ποτάμια, ενώ η βροχή δεν έχει “κοπάσει” καθόλου.

Στα Κοιμητήρια της Θέρμης η ποσότητα των ομβρίων υδάτων ήταν αρκετή για να σχηματιστούν καταρράκτες, εμποδίζοντας τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι απέφευγαν τα σημεία που το νερό ήταν αρκετό.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Λίγο πιο κάτω, στην οδό Γεννηματά, στο ρέμα της Πυλαίας, σχηματίστηκε μια μεγάλη λίμνη και για ακόμη μια φορά ένας οδηγός εγκλωβίστηκε από τον όγκο των νερών που “κατέβαιναν”. Μάλιστα ο οδηγός δε δίστασε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου του για να καλέσει την οδική βοήθεια.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Ξηλώθηκε μεγάλο δέντρο σε πλατεία

Ένα μεγάλο δέντρο ξηλώθηκε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στην πλατεία Μακεδονομάχων, στους Αμπελόκηπους και μόλις λίγα μέτρα μακριά από σχολείο.

Η επέλαση της κακοκαιρίας “Ilina” σαρώνει από νωρίς το πρωί την περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή υπό τον φόβο εκδήλωσης ζητημάτων στα κεντρικά οδικά δίκτυα αλλά και στον ιστό της πόλης.

Πτώση δέντρου στη Θεσσαλονίκη ThessToday

Όπως φαίνεται ένα δέντρο ύψους τουλάχιστον έξι μέτρων ξηλώθηκε στην πλατεία Μακεδονομάχων στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς υπήρχε κίνδυνος πτώσης των καλωδίων.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και στην Πυλαία, την Καλαμαριά, τον Εύοσμο αλλά και στο κέντρο της πόλης.

Το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε δέκα κλήσεις για κοπές δέντρων και δύο για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με το thestival.gr, και στις δύο περιπτώσεις οι αφαιρέσεις αντικειμένων αφορούσαν λαμαρίνες. Στη μία περίπτωση, λαμαρίνες είχαν πέσει πάνω σε δέντρο με συνέπεια να απειλούνται οι διερχόμενοι πολίτες, ενώ στη δεύτερη έπεσαν πάνω στη σκεπή σπιτιού.

Κακοκαιρία Ilina: Ήχησε το 112 στη βόρεια Ελλάδα

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι περιοχών της βορείου Ελλάδας για την επέλαση της “Ilina” με το μήνυμα να αναφέρει:΅«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».


Αντίστοιχο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας έλαβαν και οι κάτοικοι της Πιερίας, της Ημαθίας και της Πέλλας.

Ilina: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα έως και την Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Α. Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Δευτέρα

α) από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο

β) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο

γ) από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά

δ) από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (04-04-2023)

α) μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

γ) και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο ανατολικό Αιγαίο από τη Δευτέρα (03-04-2023) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα