Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα – Με βάρκες οι κάτοικοι στην Καλόγρια

Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα – Με βάρκες οι κάτοικοι στην Καλόγρια
tempo24.news

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας. Στη Δυτική Αχαΐα τα περισσότερα.

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος ης χώρας, αφήνοντας πίσω και μια νεκρή γυναίκα, που παρασύρθηκε με το όχημά της από τα ορμητικά νερά.

Ειδικότερα, στη Δυτική Αχαΐα εντοπίζονται ακόμη αρκετά προβλήματα. Στην περιοχή της Καλόγριας προκλήθηκαν μεγάλες πλημμύρες και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν βάρκες προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους, καθώς το νερό έχει καλύψει τα πάντα, σύμφωνα με το tempo24.news.

Στην περιοχή του Αράξου, κοντά στην Καλόγρια, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό μιας οικογένειας με δυο ανήλικα παιδιά.

Η ΕΜΑΚ προσήλθε στο σημείο με ερπυστριοφόρο όχημα, αφού σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού έφτανε ακόμη και τα δύο μέτρα.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Δυτικής Αχαΐας θα φιλοξενήσει στο παλιό κλειστό στάδιο της Κάτω Αχαΐας περίπου 50 άτομα, που τα σπίτια τους πλημμύρισαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη μεταφερθεί εκεί ράντζα, καρέκλες και σόμπες, ενώ αύριο θα προσφερθεί και φαγητό.

Εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων από τις όχθες του Αλφειού λόγω υπερχείλισης

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην Ηλεία. Η πίεση του ποταμού Αλφειού είναι μεγάλη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με συνέπεια ο ποταμός να έχει υπερχειλίσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με το patrisnews.com, έχει δοθεί εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων, ενώ η Πολιτική Προστασία Πύργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέλνει μηχανήματα στην περιοχή.

Υπερχείλισε ο Αλφειός patrisnews.com

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Καλυβάκια υπάρχει σοβαρή υπερχείλιση του ποταμού ενώ τα νερά από τον πλημμυρισμένο ποταμό απειλούν και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

“Πνίγηκε” η κοιλάδα του Σπερχειού στη Λαμία

Και στη Λαμία η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα. Εκτός από τις τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην κοιλάδα του Σπερχειού, πολλά είναι τα σπίτια, οι επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα που έχουν σκεπαστεί από τα νερά του ποταμού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, άνδρες της ΕΜΑΚ απέτρεψαν μια παρολίγον τραγωδία, όταν έσωσαν 70χρονο που λίγο έλειψε να παρασυρθεί από τα νερά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα