Κακοκαιρία “Μήδεια”: “Σφυροκοπούν” τη χώρα οι σφοδρές χιονοπτώσεις – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Κακοκαιρία “Μήδεια”: “Σφυροκοπούν” τη χώρα οι σφοδρές χιονοπτώσεις – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Χιονόπτωση στην Κομότηνη κατά την επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδεια" Eurokinissi

Η κακοκαιρία "Μήδεια" επελαύνει στη χώρα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο οδικό και ακτοπλοϊκό δίκτυο καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησεις σε αρκετές περιοχές. Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, μεταφοράς πολιτών για αιμοκάθαρση και εμβολιασμό Covid, κοπές δέντρων και συνεχείς προσπάθειες να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό καταβάλλουν οι αρχές.

Δεκάδες προβλήματα έχει προκαλέσει η επιδείνωση της κακοκαιρίας «Μήδεια» και οι σφοδρές χιονοπτώσεις που σήμερα παρατηρούνται κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Η Πυροσβεστική που βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή δέχτηκε 85 κλήσεις για κοπές δέντρων από όλη τη χώρα και στην Αττική το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Βόρεια Προάστια, κυρίως σε Σταμάτα και Διόνυσο.

Τουλάχιστον 15 άτομα έχει κληθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική να βοηθήσει σε όλη την χώρα να μεταφερθούν σε δομές Υγείας για αιμοκάθαρση και για εμβολιασμό για τον κορονοϊό, σε μία προσπάθεια η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρά την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την χώρα. Από χθες η Πυροσβεστική κλήθηκε και επιχείρησε σε έξι περιπτώσεις απεγκλωβισμών και μεταφοράς πολιτών σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα επιχειρήσεις μεταφοράς ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορα σημεία, έγιναν χθες, για την μεταφορά μίας γυναίκας στα Πλατανάκια Σερρών, ενός άνδρα, από τον οικισμό Αιγάνη Θεσσαλίας, ενός άνδρα από ακινητοποιημένο όχημα, στο 2ο χλμ. Εορδαίας – Πτολεμαΐδας, ενός άνδρα από την περιοχή της Λεπτοκαρυάς του δήμου Σουφλίου, ενός κτηνοτρόφου, από την περιοχή Νέα Λεύκη Καστοριάς και μιας γυναίκας, από τον οικισμό Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμας.

Αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, στην Αττική εντοπίζονται διακοπές στην κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων, επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων « Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, πί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ.Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ.Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Πρόσθετα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην Παλιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Βίλια.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή του Παπάγου, από το νεκροταφείο προς τον Υμηττό και στην Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής, καθώς επίσης στην Επαρχιακή Οδό Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας και ανανεώνεται συνεχώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Η κακοκαιρία "Μήδεια" έντυσε στα λευκά την Πεντέλη AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ο χιονισμένος Λευκός Πύργος 2021 GIANNIS PAPANIKOS/ΑP PHOTO

Στιγμιότυπο από την παραλία Θεσσαλονίκης κατά την "κακοκαιρία" Μήδεια 2021 GIANNIS PAPANIKOS/ΑP PHOTO

 
2021 GIANNIS PAPANIKOS/ΑP PHOTO

 
Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" στα Τρίκαλα Eurokinissi


 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα