Κακοκαιρία Μπάλλος: Ανησυχία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια – Βρέθηκαν κομμάτια του ΙΧ του

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ανησυχία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια – Βρέθηκαν κομμάτια του ΙΧ του
eviathema.gr

Φόβοι για τα χειρότερα στην Εύβοια, καθώς βρέθηκαν κομμάτια πιθανόν του οχήματος του άνδρα που αγνοείται. Αττική και Κέρκυρα έχουν τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία Μπάλλος.

Φόβοι για τα χειρότερα εκφράζονται στην Εύβοια. Από τις βραδινές ώρες χθες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός 69χρονου κτηνοτρόφου στους Τσακαίους Ευβοίας και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, άντρες της ΕΜΑΚ, ένα ελικόπτερο, καθώς και εθελοντές.. Ο κτηνοτρόφος φαίνεται πως χάθηκε με το όχημά του όταν πήγε να φροντίσει τα ζώα κατά την διάρκεια της καταιγίδας.

Στην περιοχή έχει υπερχειλίσει ένας χείμαρρος και καθώς δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν ο 69χρονος προσπάθησε να περάσει μια ιρλανδική διάβαση και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στις έρευνες συμμετέχει και ο γιος του αγνοούμενου, ενώ εντοπίστηκε κάποια κομμάτια οχήματος που ο γιος του 69χρονου αναγνώρισε πως προέρχονται από το όχημα του πατέρα του. Οι έρευνες έχουν απλωθεί σε όλο το μήκος και το πλάτος στην στεριά αλλά και στην θάλασσα από το λιμενικό, στην ευρύτερη περιοχή που εκβάλει ο χείμαρρος που σχηματίστηκε. Αργότερα αναμένεται στην περιοχή και drone της Πυροσβεστικής, για να σαρώσει την περιοχή από αέρος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δεχθεί 5 κλήσεις, εκ των οποίων, δύο για άντληση υδάτων, μία για κοπή δέντρου και μία για μεταφορά σε ασφαλή σημεία. Στην περιοχή Τσακαίοι στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Στο Πικέρμι ευτυχώς χθες είχε ευτυχή κατάληξη η αναζήτηση ενός αγνοούμενου οδηγού που παρασύρθηκε από χείμαρρο, καθώς πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το όχημά του και ειδοποίησε τις Αρχές πως είναι καλά.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» πάντως δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική και στην Κέρκυρα. Προς το μεσημέρι αναμένεται ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει κυρίως Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα, ενώ το κυρίως κύμα κατευθύνεται πλέον προς το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ο Κηφισσός στην κακοκαιρία Μπάλλος SOOC

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων σε περιοχές της Επικράτειας από, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πιο αναλυτικά, η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 779 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα 668 για αντλήσεις υδάτων, 42 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, 41 για κοπές δέντρων, 23 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής παραμένουν σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ελληνικός Στρατός με πέντε συνεργεία για άντληση υδάτων καθώς και μηχανήματα έργου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχει δεχθεί 595 κλήσεις και συγκεκριμένα, 495 κλήσεις στην Κέρκυρα κυρίως για αντλήσεις υδάτων ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 69 διασώσεις – μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, μέσα από σπίτια και ταράτσες με τα ερπυστριοφόρα της Πυροσβεστικής, κυρίως στην περιοχή των Μοραΐτικων όπου υπερχείλισε το ρέμα Μεσογγής και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια με την στάθμη του νερού στην κορύφωσή του φαινομένου να υπερβαίνει το ένα μέτρο και πλέον να έχει υποχωρήσει αρκετά ώστε να γίνουν αντλήσεις στα εκατοντάδες σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης, έχουν γίνει 8 κοπές δέντρων. Στο νησί έχει μεταβεί ελικόπτερο του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. που μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να επιχειρήσει και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων.

Πρόσθετα, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου που επίσης έχουν πληγεί, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 40 κλήσεις στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, εκ των οποίων 38 για αντλήσεις υδάτων και δύο για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Από το Βαθύ Ιθάκης, έχει δεχτεί 60 κλήσεις, εκ των οποίων 44 για αντλήσεις υδάτων και 16 για διασώσεις – μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία ενώ στο νησί έχουν μεταβεί ακτοπλοϊκώς 8 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ συνδρομή παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό.

Κακοκαιρία Μπάλλος Eurokinissi

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δεχθεί 8 κλήσεις, εκ των οποίων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για αντλήσεις υδάτων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δεχθεί 14 κλήσεις, εκ των οποίων 2 για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και μία για αφαίρεση αντικειμένου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει δεχθεί 15 κλήσεις, εκ των οποίων 6 για αντλήσεις υδάτων και 9 για κοπές δέντρων.

Η Περιφέρεια Κρήτης, έχει δεχθεί 8 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Διακοπές στην κυκλοφορία

Αττική:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο, επί της οδού Λ. Κατσώνη από Γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους, στη νέα Χαλκηδόνα, επί της οδού Περισσού, από την οδό Αγ. Αναργύρων, στο Μαρκόπουλο, επί της Λ. Βραβρώνος χ/θ 4 (θέση Γεφυράκι), ρεύμα από Μαρκόπουλο προς Βραβρώνα, Παλιά Λ. Ποσειδώνος από Επαμεινώνδα έως ύψος καταστήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κηφισός και Παραλιακή έχουν παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Κακοκαιρία Μπάλλος στην Αθήνα SOOC

Θεσσαλονίκη:

Στην Επ.Ο. Λαγκαδικίων Σχολαρίου στο 3ο χλμ., διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Στην περιοχή Βότση έχει σημειωθεί καθίζηση στον δρόμο, στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου μάλιστα ένα πούλμαν που μετέφερε εργαζόμενους σε εταιρεία, έπεσε μέσα στην καθίζηση, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τυχόν τραυματισμοί.

Ροδόπη:

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις Αγίας Μαρίνας Ίμερου, Αετοκορυφής, Δίωνης, Λοφαρίου, Ιασίου και Μωσαϊκού.

Πιερία:

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο 12ο χλμ της Επ. Ο. Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα (ΞΗΡΟΛΑΚΙ). Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Χαλκιδική:

Υπερχείλιση ρεμάτων λόγω έντονης βροχόπτωσης στη Ν. Καλ/τεια οδός Ε.ΠΑΠΑ, στο 3ο χλμ. Επ. Ο. Ν. Καλ/τειας -Ν. Ηράκλειας, στο 1ο χλμ. Επ. Ο. Ν. Ηράκλειας – Αγ. Παύλου, στον Βεργιά Ν. Καλ/τειας περιοχή κάρβουνο και στο ρέμα Λακκώματος.

Καστοριά:

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών από 25ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)

Φλώρινα:

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών από 14ο έως 22ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 16ο έως 28ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και από 5ο έως 9ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Αετού – Νυμφαίου.

Κέρκυρα:

Λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη Νήσο Κέρκυρα έχουν προκύψει οι εξής διακοπές στην κυκλοφορία:

-Εθνική οδός Γύρου Αχιλλείου και Επαρχιακή Οδός Κέρκυρας – Λευκίμμης, από την περιοχή Πέραμα ως την περιοχή Μπενίτσες.

-Επαρχιακή οδό Αγ. Δέκα προς Σταυρό.

-Η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Αγίων Δέκα προς Σταυρό, διεξάγεται κανονικά.

-Επ. Ο. Ποντή Μεσσογής (περιοχή Μηλιά Κυνοπιαστών). Η κυκλοφορία από και προς Νότια Κέρκυρα έχει διακοπεί, λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών.

-Στην Επ. Ο. Αγίου Ματθαίου Μεσσογγής. Επί της Επ. Ο. Μεσσογής – Αγίου Ματθαίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χειμάρρων. Η κυκλοφορία από και προς Νότια Κέρκυρα έχει διακοπεί λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών.

-Στις περιοχές Μεσσογγή και Μωραϊτικα Κέρκυρας.

-Επ. Ο. Άφρας – Γουβιών.

-Οδό Αγίας Ελεούσης, περιοχή Ποταμού Κέρκυρας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία επί της οδού Αγίας Ελεούσης προς Ποταμό.

-Επ. Ο. Αγίων Θεοδώρων, περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Κέρκυρας, λόγω κατολισθήσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επ. Ο. Αγ. Θεοδώρων.

Κατόπιν νεότερης ενημέρωσης από τον παράπλευρο δρόμο του ποταμιού της Μεσογγής, έχουν υποχωρήσει 70 μέτρα δημιουργώντας ενιαίο ποταμό. Η κυκλοφορία διεκόπη.

Κεφαλονιά:

Λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στη Κεφαλονιά έχουν προκύψει τα εξής προβλήματα:

Περιοχή Πόρου Κεφ/νίας. Κλείσιμο οδού λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Πόρου Δήμου Αργοστολίου Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού συνολικού μήκους περίπου 50 μέτρων έχει κλείσει.

Περιοχή Ληξουρίου Κεφ/νίας. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Ληξουρίου Δήμου Παλικής Κεφ/νίας τμήμα της παραλιακής οδού (Ελ.Βενιζέλου) συνολικού μήκους περίπου 300 μέτρων και στη θέση Λαγκάδα παραμένει κλειστό.

Μαρκόπουλο Κεφαλληνίας. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Ιθάκη:

Βαθύ Ιθάκης. Κλείσιμο οδών λόγω έντονης βροχόπτωσης. Εντός οικισμού Βαθέως, Δήμου Ιθάκης τμήμα της παραλιακής οδού (Σπ.Ραζού) συνολικού μήκους περίπου 1.500 μέτρων, στην οδό Καλλινίκου συνολικού μήκους περίπου 800 μέτρων καθώς και στη θέση [Πύρνος] έχουν κλείσει τμήματα των οδών συνολικού μήκους περίπου 500 μέτρων.

Εύβοια:

Περιοχή Κοτσικιάς – Αγ.Άννας – Αχλαδίου – Βασιλικών & Ψαροπούλι Βορείου Ευβοίας.

Ανωτέρω τόπο και χρόνο εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα/βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα κάτωθι κυκλοφοριακά προβλήματα:

-Διακοπή κυκλοφορίας στο Επαρχιακό δίκτυο Κοτσικιάς προς παραλία Κοτσικιάς

-Δυσχέρεια κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αγ.Άννας – Αχλαδίου – Κοτσικιάς

-Δυσχέρεια κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Βασιλικών – Ψαροπούλι

Κορινθία:

Διακοπή κυκλοφορίας στο 1ο χλμ. της Επ. Ο Σχοίνου-Αλεποχωρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα