Κακοκαιρία Μπάλλος: Εξηγήσεις της ΟΣΥ για το λεωφορείο στην παραλιακή

Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή.
Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή. AP

Τι αναφέρει η ΟΣΥ για το λεωφορείο που εγκλωβίστηκε σε λίμνη κάτω απο γέφυρα της Ποσειδώνος. Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες από το σημείο.

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος") και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. 'Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

ADVERTISING

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, εξήγησε πως δεν ευθύνεται ο δήμος για το λεωφορείο που βούλιαξε και τόνισε οτι υπάρχει ένα συλλεκτήρας ομβρίων που δεν έχει ακόμα συνδεθεί οριστικά με τον Ιλισσό και υποχώρησαν τα πρανή του.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Associated Press.

Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή.
AP
Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή.
AP
Λεωφορείο βούλιαξε στην παραλιακή.
AP

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία Μπάλλος, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network