Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Παρασκευή

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Παρασκευή
Πλημμύρες σε σχολείο μετά από νεροποντή (ΑΡΧΕΙΟΥ) MotionTeam

Δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή σχολεία στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας "Μπάλλος" που πλήττει την χώρα. Τι έχει ανακοινωθεί-τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 15/10 σχολεία στην Αττική εξαιτίας του περάσματος της κακοκαιρίας “Μπάλλος”.

Ήδη, εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία, έχει ανακοινωθεί η μη λειτουργία δια ζώσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Κλειστές θα παραμείνουν και οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα παραμείνουν κλειστοί, εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ και τα σχολεία θα είναι κλειστά μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Την απόφασή τους να μη λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή έχουν ήδη ανακοινώσει οι δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Ιλίου.

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Η κακοκαιρία “Μπάλλος” που πλήττει την χώρα οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, στην Εύβοια, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχουν, η διδασκαλία των μαθημάτων σήμερα και αύριο, Παρασκευή θα γίνεται διαδικτυακά.

Στις ΠΕ Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα σχολεία σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Στην ΠΕ Κέρκυρας

Κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα