Κακοκαιρία Μπάλλος: Μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέβηκαν σε θρανία για να βγουν απο το σχολείο τους

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μαθητές στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέβηκαν σε θρανία για να βγουν απο το σχολείο τους
twitter

Σε λίμνη μετατράπηκε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους μαθητές να διαφεύγουν από τις αίθουσες μέσω αυτοσχέδιας γέφυρας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στέλνει sms...

Την ώρα που εδώ και μέρες περιμένουμε την κακοκαιρία Μπάλλος με έντονες καταιγίδες και οι αρμόδιοι φορείς έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων, φαίνεται πως κανείς δεν σκέφτηκε τα σχολεία που λειτουργούν κανονικά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι μαθητές σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια που πλημμύρισε από την καταιγίδα αναγκάστηκαν να φτιάξουν γέφυρα από θρανία ώστε να διαφύγουν από το προαύλιο που μετατράπηκε σε λίμνη.

Το σχετικό βίντεο κάνει το γύρο των social media με πολίτες αγανακτισμένους να καταφέρονται εναντίον του υπουργείου Παιδείας και της περιφέρειας Αττικής.

Την ίδια ώρα κι ενώ οι καταιγίδες μαίνονται από το πρωί στην Αθήνα η Πολιτική Προστασία μόλις στις 12.15 θυμήθηκε να στείλει μήνυμα μέσω του 112 για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις…

“”Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ”

Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές, τη στιγμή που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

“Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ“, δήλωσε στο GRTimes για να προσθέσει:

“Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους. Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα