Κακοκαιρία Μπάλλος: Σχολές λίμνες, δρόμοι ποτάμια, σκηνές χάους, αλλά έχουμε το… 112

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σχολές λίμνες, δρόμοι ποτάμια, σκηνές χάους, αλλά έχουμε το… 112
Το Μοσχάτο έγινε ποταμός @duende104/Twitter

Σε λίγο καιρό θα έχουμε βουλεβάρτα με πλατάνια στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε Σηκουάνα. Εικόνες απόλυτης απαξίωσης σε Πανεπιστήμια. Κλείνουν τα σχολεία κατόπιν εορτής.

Την κακοκαιρία Μπάλλος τη περιμέναμε μέρες τώρα. Έγιναν και συσκέψεις με τους Περιφερειάρχες του τόπου για να πάνε όλα καλά. Έγιναν και εκκενώσεις στην Εύβοια, εκεί που οι άνθρωποι πρώτα είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και ύστερα πλημμύρισαν ακούγοντας από την κυβέρνηση πως οι πλημμύρες δε σχετίζονται με τις φωτιές. 

Και λίγα 24ωρα μετά, φτάσαμε στη Πέμπτη με τον Μπάλλο να κάνει το πέρασμά του από τη χώρα, με βροχές και με χαλάζι και με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά. Οι εικόνες που ακολούθησαν είναι ενδεικτικές. Ξεχωρίζει δε το περιστατικό από το σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που στεγάζονται το 1ο γυμνάσιο, το 1ο λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας και δίπλα είναι το 2ο δημοτικό με προκάτ αίθουσες αλλά και το νηπιαγωγείο.

Η Πολιτική Προστασία φρόντισε βέβαια να στείλει μήνυμα μέσω του 112 προς τους πολίτες, για να τους προειδοποιήσει να μη βγουν εκτός σπιτιών, λόγω των πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

Ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται πως δουλεύει πολύ καλά ως προς τη χρήση του 112, αν μη τι άλλο. Για αύξηση δαπανών για αντιπλημμυρικά και προληπτικά μέτρα, για περισσότερες εργασίες υποδομών πριν φτάσουμε στο επαναλαμβανόμενο κακό, ούτε λόγος.

Από την άλλη, οι δημόσιες υποδομές σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, απαξιώνονται όλο και περισσότερο, με όλο και περισσότερες περικοπές, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης “αξιολόγησης”, της κ. Κεραμέως.

Οι εικόνες παρακάτω, μιλούν από μόνες τους.

Αποκαρδιωτικές εικόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα:

Μια εικόνα από τη Κρήτη:

Δρόμοι που θυμίζουν περισσότερο ποτάμια και λίμνες:

Και στη Θεσσαλονίκη:

Σημειώνεται πως στη Γλυφάδα επί της οδού Γούναρη, 6-7 οδηγοί οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν σε λιμνάζοντα ύδατα, προληπτικά ανέβηκαν στις οροφές των οχημάτων τους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία, πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο.

eurokinissi

 

Προσωρινά και για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά παραλιακή (Λ. Ποσειδώνος) στο Μοσχάτο, ενώ κλειστή παραμένει η Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού και ξανά η οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Τζαβέλλα και Σκυλίτση στο ρεύμα από παλιά παραλιακή προς Πειραιά.

Eurokinissi

 

Αττική: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Νωρίτερα, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διακόπτεται τελικά σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η  δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Φυσικά, προηγήθηκαν οι εικόνες που παρουσιάσαμε παραπάνω.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, “το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα