Μπάλλος: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Πότε θα “χτυπήσει”

Μπάλλος: Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία – Πότε θα “χτυπήσει”
Τα "σημάδια" της κακοκαιρίας "Αθηνά" που δημιουργούν προβληματισμό ενόψει του νέου κύματος InTime

Μεγάλη κινητοποίηση λίγες ώρες πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με το όνομα "Μπάλλος", καταφτάσει στη χώρα μας. Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΓΠΠ. Ανησυχία για την Εύβοια.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16:00, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με την ονομασία “Μπάλλος” που θα χτυπήσει τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως, χθες Τρίτη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβου Θεοδώρου.

Εκεί, τονίστηκε η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ήδη, η ανησυχία στους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς της Ευβοίας για τις επιπτώσεις από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας είναι έντονη, ενώ ακόμη μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός για τη βόρεια πλευρά του Νομού, η οποία πλημμύρισε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Αθηνά”, με τις αρχές να συστήνουν την προληπτική εκκένωση του χωριού Αχλάδι.]

Αξίζει να σημειωθεί πως, νωρίτερα, αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, φέρονται να ενημέρωσαν προληπτικά τους κατοίκους πως υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στην Αγία Άννα και πως αν θέλουν να εκκενώσουν καλό θα ήταν να το πράξουν τώρα καθώς αν ξεκινήσει η κακοκαιρία “Μπάλλος” ίσως να είναι αδύνατης ή πολύ δύσκολη η μεταφορά τους.

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Καταφτάνει από το βράδυ, αισθητή την Πέμπτη

Όπως αναφέρει το δελτίο καιρού, η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται να γίνει πιο αισθητή καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Μακεδονία όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σφοδρή και την Παρασκευή

Προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ πρόσκαιρα είναι πιθανό να χιονίσει και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σταδιακά σε βόρειους Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα