Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Επικίνδυνα φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Επικίνδυνα φαινόμενα Πέμπτη και Παρασκευή
Βροχή στην Αθήνα intime

Βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλος»
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα βόρεια –Λίγα χιόνια στα ορεινά
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα και τα 8 με 9 μποφόρ την Παρασκευή

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός όμως τοπικές βροχές θα σημειωθούν βαθμιαία από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 19 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 14-10-2021

Προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Το βράδυ στη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη Μακεδονία όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021

Προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου ενώ πρόσκαιρα είναι πιθανό να χιονίσει και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σταδιακά σε βόρειους Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-10-2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-10-2021

Προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα