Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά καταστήματα τη Δευτέρα στη Βόρεια Αττική και απαγόρευση delivery – Οι εξαιρέσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστά καταστήματα τη Δευτέρα στη Βόρεια Αττική και απαγόρευση delivery – Οι εξαιρέσεις
Κίνηση στα εμπορικά καταστήματα (φωτογραφία αρχείου) ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Μέτρα για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα εμπορικά καταστήματα, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, όλα τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική -συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας- λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκαλεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε αυτή, ειδικό καθεστώς λειτουργίας προβλέπεται για φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και supermarket, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Σύμφωνα, δε, με την Γενική Γραμματεία, στις ίδιες περιοχές θα απαγορεύεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα