Κακοκαιρία: Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη

Κακοκαιρία: Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη
Κλειστό σχολείο Eurokinissi

Σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

Προ των πυλών βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά της τις έντονες βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Για προληπτικούς λόγους, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία.

Αρχικά, με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α βάθμια και Β βάθμια), όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) αύριο Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023.

Το επόμενο 24ωρο, αφού εκτιμηθούν εκ νέου οι καιρικές συνθήκες, ο δήμος Άργους – Μυκηνών, όπως ενημερώνει, θα εκδοθεί ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη, των σχολικών μονάδων, για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στο δήμο Ναυπλιέων

Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμαρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες του δήμου Ναυπλιέων (παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν θα λειτουργήσουν, την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023.

Κλειστά σχολεία σε δήμο Επιδαύρου και σε Ερμιονίδας

Κατόπιν της επείγουσας ειδοποίησης απ’ την Πολιτική Προστασία, για τον περιορισμό των μετακινήσεων, δύο ακόμα δήμοι, προέβησαν σε ανακοινώσεις. Στο δήμο Επιδαύρου, την Πέμπτη, 26 του μήνα, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά. Το ίδιο θα γίνει και στο δήμο Ερμιονίδας. Όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (και τα ΚΔΑΠ, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί), θα μείνουν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, κλειστά.

Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου είναι η εξής: «Με εντολή Δημάρχου Ζακύνθου και όπως ενημέρωσε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής ο Αντιδήμαρχος επί των Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας.

ΑΥΡΙΟ 26/01/2023 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω δομών οφείλουν να ενημερώσουν τους Γονείς και Κηδεμόνες έγκαιρα προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και έκθεσής τους σε ενδεχόμενους κινδύνους».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία και σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να “χτυπήσουν” τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα