Κακοκαιρία: Υπερχειλίζει ο Πηνειός – Σοκαριστικές εικόνες από τη Λάρισα

Κακοκαιρία: Υπερχειλίζει ο Πηνειός – Σοκαριστικές εικόνες από τη Λάρισα
Καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λάρισα AP

Εφιαλτικές στιγμές ζουν κάτοικοι της Λάρισας και των γύρω οικισμών καθώς έχουν πλημμυρίσει περιοχές λόγω υπερχείλισης του Πηνειού, με τις αρχές να στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα για εκκενώσεις.

Δέος προκαλούν οι εικόνες από ψηλά της πλημμυρισμένης λόγω της κακοκαιρίας Λάρισας, την ώρα που δίνεται μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων και τη διάσωση εγκλωβισμένων.

Ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα, η στάθμη του σε κάποια σημεία φθάνει τα 9,5 μέτρα με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έχει υπερχειλίσει, ενώ ήδη πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν και παραποτάμιες περιοχές της πόλης της Λάρισας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μηνύματα για την περιοχή διαδέχονται το ένα το άλλο. Λίγο μετά τις 14:00 μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους στην συνοικία Άγιος Θωμάς του δήμου Λάρισας να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Λίγο πριν τις 13:00, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γιάννουλη και εργατικές κατοικίες εκκενώστε προς Τύρναβο και Λάρισα λόγω υπερχείλισης του Πηνειού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων αναφέρει: «Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, έσπασε ανάχωμα του Πηνειού με αποτέλεσμα να σταλεί νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους δύο ακόμη περιοχών για την εκκένωσή τους. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας απομακρυνθείτε προς Τύρναβο λόγω σπασίματος αναχώματος Πηνειού».











Πλημμύρισε γέφυρα του Πηνειού – Παγώνουν οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή

Από νερά, επίσης, έχει κατακλυστεί η γέφυρα του Πηνειού, η οποία βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος.

Οι εικόνες και τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά.

Καταστροφές από τα προάστια της Λάρισας INTIME NEWS


Καταστροφές στα προάστια της Λάρισας INTIME NEWS






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα