Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία: Ελεύθερος ο 20χρονος πατέρας

Κακοποίηση βρέφους στη Μεσσηνία: Ελεύθερος ο 20χρονος πατέρας
Ο 21χρονος στα δικαστήρια Κυπαρισσίας eleftheriaonline.gr

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 20χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 4 μηνών κόρης του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο 20χρονος πατέρας του 4 μηνών κακοποιημένου βρέφους, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων Κυπαρισσίας προκειμένου να απολογηθεί, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Ο 20χρονος, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 1 και 15 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και να παραμείνει μακριά από το βρέφος έως και τη δίκη, ενώ καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του 20χρονου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώ μετά το πέρας της απολογίας, αμφότεροι αποχώρησαν σε κλίμα έντασης, καταφερόμενοι κατά των Μέσων ενημέρωσης που κάλυπταν το γεγονός.

Την ίδια ώρα το βρέφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Το χρονικό του περιστατικού

Όλα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο (24/09), όταν ένα νεαρό ζευγάρι 20 ετών και οι δύο, ο πατέρας από την Αλβανία και η Ελληνίδα μητέρα μετέφεραν το μωρό τους με σπασμούς, τραύματα και μώλωπες από το σπίτι του στον Αετό του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ενώ ήδη από το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημερώθηκε η τοπική Ασφάλεια για το συμβάν και πως το παιδί έφερε εμφανή τραύματα και συμπτώματα “συνδρόμου ανατάραξης”.

Το σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Συνήθως συμβαίνει όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει.

Με την σειρά της η Ασφάλεια Καλαμάτας ενημέρωσε τις Αρχές στην Αθήνα και όταν το ζευγάρι έφτασε εκεί, προσήχθησαν αμέσως στις αστυνομικές Αρχές, όπου εξεταζόμενος ο πατέρας παραδέχτηκε πως ενώ η γυναίκα του και μητέρα του παιδιού έλειπε στην εργασία της και φύλαγε εκείνος το παιδί, το μωράκι έκλαιγε και εκείνος εκνευρίστηκε, το πίεσε πολύ και το ταρακούνησε με βία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα