Καλαμάτα: “Ντου” του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Καλαμάτα: “Ντου” του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
tharrosnews.gr

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατά την είσοδό τους στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας φέρονται να προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ. Πώς σχολίασαν το "ντου" εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στον News 24/7 στους 88,6.

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας εισέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, με σκοπό να διακόψει τις εργασίες του 37ου πανελληνίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με το Θάρρος News, οι λιγοστοί άνδρες ασφαλείας δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα χίλια περίπου μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία κατά την είσοδό τους στην αίθουσα φέρονται να προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ παρέμειναν μέχρι αργά στην αίθουσα, εμποδίζοντας την διεξαγωγή του Συνεδρίου και φωνάζοντας συνθήματα. Στον χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσιούκης δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 σχετικά με την εισβολή του ΠΑΜΕ: «Στις 18.30 στο Μέγαρο Χορού της πόλης υπήρχε εκδήλωση αλλά εισέβαλαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ακύρωσαν την εκδήλωση. Είναι ένα φαινόμενο σε μια λογική “πας μη κομμουνιστής βάρβαρος” όποιος δεν αποδέχεται τους όρους του ΠΑΜΕ, που θέλει να επιβάλει τότε αντιμετωπίζει βιαιότητες και τραμπουκισμούς ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα συνδικάτα»

«Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και καταστατικά, αν δεν τους αρέσουν δεν έχουν παρά να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και όχι να επιβάλλουν με τη δική τους λογική για το ποιος είναι διευθυντής και εργοδότης» πρόσθεσε.

Υποτίθεται ότι η εκδήλωση θα ήταν περιφρουρημένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, είπε και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «γιατί έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές και δεν έχει κάνει τίποτα».

Για τις κατηγορίες από την πλευρά του ΠΑΜΕ οτι η ΓΣΕΕ έκλεισε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Καλαμάτα, ο κ. Κουτσιούκης απάντησε ότι όταν η ΓΣΕΕ καλεί 600 άτομα, πρέπει να έχει και υποδομές.

Από πλευράς της η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, ανέφερε στον News 24/7 στους 88,6 για τη ΓΣΕΕ: «Είναι γνωστές οι προσπάθειές της να προβοκάρει το ταξικό κίνημα, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους. Είμαστε εδώ συσπειρωμένοι να διαδηλώσουμε και να πούμε ότι δεν θα περάσει η εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα και δεν θα επιτρέψουμε στις πλάτες των εργαζόμενων να στήνουν φιέστες».

«Έχουν ψηφίσει εργοδότες και ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαντήσουν, αυτή η σαπίλα πρέπει να φύγει από το εργατικό κίνημα» συνέχισε.

Ανακοίνωση ΝΔ

«Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Θα πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν ότι εν έτει 2019, κάθε μορφή βίας δεν έχει καμία θέση, ούτε στην πολιτική ζωή της χώρας, ούτε στο συνδικαλιστικό κίνημα.»

Καταδίκη ΚΙΝΑΛ

Σε δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν απόψε στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, όπου ήταν προγραμματισμένη η τελετή έναρξης του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι «καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες του ΠΑΜΕ που με την άσκηση βίας επιχειρεί να παρεμποδίσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει την τήρηση του νόμου απέναντι σε ενέργειες βίας, που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα