Καλαμάτα: Συνέχισε να παίρνει την σύνταξη ηλικιωμένου που πέθανε - Υπεξαίρεσε 53.000€

Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου EUROKINISSI

Ο 53χρονος από την Καλαμάτα καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Υποστηρίζει πως διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας 200.000€.

Ένοχο για απάτη έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 53χρονο από τα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος συνέχισε να παίρνει την σύνταξη του ηλικιωμένου άνδρα που φρόντιζε, μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του για να μείνει ελεύθερος και να επιστρέψει μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και τα 53.000 ευρώ, που πήρε συνολικά. Μέχρι τώρα ο 53χρονος (ξεκινώντας από πέρυσι το Δεκέμβριο) έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ, πουλώντας ένα ακίνητό του και κάνοντας μεροκάματα -γι' αυτό και το δικαστήριο έδειξε επιείκεια, αναγνωρίζοντάς του και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο ηλικιωμένος πέθανε στις 27 Νοεμβρίου του 2006 και ο κατηγορούμενος δεν πήγε να δηλώσει το θάνατό του. Έτσι τα χρήματα της σύνταξης συνέχισαν να κατατίθενται σε κοινό λογαριασμό τους. Στην απολογία του ο ίδιος υποστήριξε ότι πνιγόταν στα χρέη και η τράπεζα δεν του έδινε δάνειο -κάτι που έκανε εντύπωση στην εισαγγελέα η οποία επεσήμανε ότι εκείνη την περίοδο (το 2006) δεν είχε ακόμη ξεκινήσει η χρηματοπιστωτική κρίση και οι τράπεζες έδιναν αφειδώς δάνεια.

Λίγο νωρίτερα ο αδελφός του κατέθετε ότι ο κατηγορούμενος είναι μακροχρόνια άνεργος και χρειάστηκε την τριετία 2012 - 2015 να τον βοηθήσει για να ξεχρεώσει οφειλές του προς το ΙΚΑ, την Εφορία και ιδιώτες, ενώ προτίθεται να κάνει το ίδιο και τώρα για να μην μπει στη φυλακή. Παλιότερα ο κατηγορούμενος είχε καταστήματα στο χωριό του τα οποία αναγκάστηκε να κλείσει, αλλά διαθέτει ακίνητη περιουσία που η αξία της φτάνει τα 200.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο αδελφός του και προέκυψε από σχετικά έγγραφα, έχει βάλει προς πώληση σε μεσιτικό γραφείο περιουσιακά στοιχεία του για να επιστρέψει τα χρήματα στο Δημόσιο. Επιπρόσθετα, φέτος τον Ιούλιο έκανε και ρύθμιση στην Εφορία, ενώ το Σεπτέμβριο πρότεινε να βάλει υποθήκη δύο ακίνητά του αξίας 112.000 ευρώ και έγινε δεκτό.


Πηγή: 

eleftheriaonline

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένοχος ο "δράκος με το φλάουτο": Ποινή κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο για τον διακεκριμένο φλαουτίστα

Καταδίκη για το "σύγχρονο Κωσταλέξι"

SHARE:

24Media Network