Καλαποθαράκου-ΕΚΠΟΙΖΩ: Οι δικηγορικές εταιρίες λειτουργούν χειρότερα από τις εισπρακτικές

Καλαποθαράκου-ΕΚΠΟΙΖΩ: Οι δικηγορικές εταιρίες λειτουργούν χειρότερα από τις εισπρακτικές

H Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ - Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής", μίλησε για τις δικηγορικές εταιρίες, για τη ΔΕΗ και τα δικαιώματα των καταναλωτών.

"Οι δικηγορικές εταιρίες λειτουργούν χειρότερα από τις εισπρακτικές", δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ - Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής", αναφορικά με τα τηλεφωνήματα που γίνονται σε οφειλέτες.

Όπως είπε, "οι δικηγορικές εταιρίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σε σχέση με τις κλήσεις που πρέπει να ηχογραφούνται και να γίνονται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ μίλησε για απειλές και εκβιασμούς που δέχονται οι πολίτες".

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας ότι "κανονικά ο καταναλωτής πρέπει πρώτα να ενημερωθεί εγγράφως ότι η οφειλή του έχει ανατεθεί από τη ΔΕΗ σε μια εταιρία, είτε πρόκειται για δικηγορική είτε για εισπρακτική".

Σημείωσε, επίσης, ότι η ΕΚΠΟΙΖΩ θα κινηθεί δικαστικά, καθώς η ΔΕΗ χρεώνει τους καταναλωτές 1,24 ευρώ ως έξοδα αποστολής και εκτύπωσης του λογαριασμού ρεύματος, κάνοντας λόγο για μονομερή και αυθαίρετη πρακτική.

SHARE: