Καλογήρου για Novartis: Αποκρουστική και αποδοκιμαστέα η στάση της αντιπολίτευσης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου EUROKINISSI

Σε δήλωσή του μετά τις εξελίξεις ατην υπόθεση Novartis, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ανδρ. Καλογήρου κατακρίνει τη στάση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ απέναντι στην τακτική Δικαιοσύνη.

Στην προάσπιση της τακτικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ύατερα από τις ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ κατά των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και της εμπλοκής του Ανδρ. Λοβέρδου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, προχώρησε σε δήλωση ύστερα από τη διαβίβαση στη Βουλή σκέλους της δικογραφίας που αφορά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία».

ADVERTISING

Ολόκληρη η δήλωση του Μιχ. Καλογήρου έχει ως εξής: «Το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της Κυβέρνησης. Κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία. Σε σχέση με αυτό, ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να βρίσκει την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.

Όμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ για Novartis: "Η δικαιοσύνη εκθέτει τους κυβερνητικούς σκευωρούς"

Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ανδρ. Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis: Έρχονται διώξεις για πολιτικούς και άρση ασυλίας

24Media Network