Κάλυμνος: Η νεκροτομή θα ‘δείξει’ τον χρόνο και τα αίτια θανάτου του φοιτητή

Κάλυμνος: Η νεκροτομή θα ‘δείξει’ τον χρόνο και τα αίτια θανάτου του φοιτητή

Δολοφονημένος όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο αγνοούμενος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου. Τον βρήκε νεαρός που μάζευε χόρτα σε κοντινή απόσταση από εκεί που είχε βρεθεί το ποδήλατό του. Τα αποτελέσματα της νεκροτομής θα αναμένουν ο Ιατροδικαστής και η Αστυνομία

Νεκρός και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία δολοφονημένος εντοπίστηκε ο 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, στις 5 το απόγευμα το Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει βαθύ τραύμα στο μέτωπο, με όλες τις έως τώρα ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Η σορός του βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι και θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή και από άλλα σημεία που πέρασαν τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία όχι μόνο από το ίδιο το σημείο που επιμένουν ότι πέρασαν. Μάλιστα, πιστεύουν ότι αν όντως μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό η σορός του ετεροχρονισμένα, αυτό δεν συνέβη νωρίτερα από την νύχτα της Παρασκευής.

Φορούσε το ένα παπούτσι του και έλειπε το φούτερ του, καθώς βρέθηκε μόνο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι. Τον φοιτητή εντόπισε ένας νεαρός που μάζευε χόρτα στη περιοχή, ενώ η σορός του άτυχου νέου φέρει εμφανείς μώλωπες και εκδορές που δείχνουν ότι το παιδί σύρθηκε από τον ή τους δολοφόνους του στα βράχια και αφέθηκε στο σημείο…

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το θύμα έχει ξυλοκοπηθεί άγρια στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα. Ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρώτσος έφτασε στο σημείο από την Ρόδο το μεσημέρι. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα του από την αυτοψία, το τραύμα του φοιτητή στο κεφάλι δεν έχει προκληθεί από πυροβολισμό δεν αποκλείεται όμως να έχει γίνει από κάποιο βαρύ αντικείμενο…

Η μέχρι τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές είναι ότι δείχνει για εγκληματική ενέργεια, αφού τα τραύματά του δεν είναι συμβατά με ατύχημα και πτώση, όμως για να είναι απόλυτα σίγουροι οι αστυνομικοί και ο ίδιος ο ιατροδικαστής, θα αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής και των εργαστηριακών εξετάσεων που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη, αφού αύριο αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του άτυχου νέου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου.

Οι εκδορές ειδικά που φέρει, φανερώνουν ότι ο άτυχος 21χρονος σύρθηκε και μεταφέρθηκε από τους δράστες, στο σημείο που εντοπίστηκε ετεροχρονισμένα. Σε μία πρώτη εκτίμηση και ο χρόνος θανάτου του δεν τοποθετείται ακριβώς την ημέρα της εξαφάνισής του, ωστόσο για όλα τα ευρήματα δικαίως ο ιατροδικαστής και οι Αρχές κρατούν επιφυλάξεις έως ότου ολοκληρωθεί και η νεκροτομή και αποκτήσουν σαφή εικόνα και του χρόνου θανάτου και της φύσης των τραυμάτων που προκλήθηκαν στον άτυχο φοιτητή και πόσα και ποια από αυτά είναι μεταθανάτια και αν είναι όντως κάποια μεταθανάτια.

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από Αθήνα, σε μία προσπάθεια να γίνει ενδελεχής έρευνα από έμπειρους αστυνομικούς και να βοηθηθούν από την τεχνογνωσία τους οι τοπικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως είχαν βρεθεί παπούτσια και κάλτσες που είχαν αποδοθεί ως αντικείμενα του φοιτητή, 20 χλμ. μακριά, στην άλλη άκρη του βουνού, στην άσφαλτο και συγκεκριμένα στο Βαθύ Καλύμνου, που τα είχε αναγνωρίσει η οικογένεια, τα οποία όπως αποδεικνύεται απλά έμοιαζαν τελικά, αφού φορούσε ένα παπούτσι το θύμα.

Οι έρευνες γίνονται προς πάσα κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένων των κυνηγών που είχαν βγει στο βουνό εκείνη την ημέρα και εξετάζεται βεβαίως η πιθανότητα ο άτυχος νέος να έπεσε άθελά του πάνω σε κάποια παράνομη συναλλαγή με μοιραία για εκείνον αποτελέσματα, αφού η ευρύτερη αυτή περιοχή θεωρείται αρκετά κακόφημη και συχνάζουν εκεί τοξικομανείς και άτομα που διακινούν ναρκωτικά. Όπως και να έχει οι απαντήσεις αυτού του φρικτού εγκλήματος κρύβονται στο νησί.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από το κέντρο της Καλύμνου. Είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στο νησί για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας  βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Όλες αυτές τις ημέρες, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, εθελοντές και διασώστες, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικός σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ «χτένιζαν» κάθε σπιθαμή της περιοχής δίχως το παραμικρό αποτέλεσμα… μέχρι που το απόγευμα του Σαββάτου, το παιδί εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα