Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα-Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα-Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η πυρκαγιά εντοπίζεται σε αγροτοδασική έκταση και σε πλαγιά με κυπαρίσσια, ανάμεσα στις κοινότητες Ραχτάδες και Βελονάδες, στην Κέρκυρα-Για τους Ραχτάδες έγινε νωρίτερα εισήγηση για προληπτική εκκένωση και πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους με ίδια μέσα, ωστόσο δεν απειλήθηκε ο οικισμός

Καλύτερη είναι η εικόνα πλέον της φωτιάς στα βόρεια του νησιού της Κέρκυρας. Μάλιστα, ακριβώς εξαιτίας της πολύ αισθητής βελτίωσης της εικόνας του πύρινου μετώπου δόθηκε εντολή αποχώρησης των εναέριων μέσων.

Νωρίτερα το απόγευμα, ωστόσο έγινε εισήγηση από την Πυροσβεστική για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας των Ραχτάδων, που πραγματοποιήθηκε περισσότερο για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τους καπνούς κυρίως ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, αφού ο οικισμός δεν απειλήθηκε.

Η πυρκαγιά που παραμένει ενεργή αλλά με αρκετά εξασθενημένο πύρινο μέτωπο, ξέσπασε σε δυσπρόσιτο σημείο, σε αγροτοδασική έκταση και σε πλαγιά με κυπαρίσσια, ανάμεσα στις κοινότητες Ραχτάδες και Βελονάδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική στο σημείο είναι η δυσκολία προσέγγισης των μέσων αφού πρόκειται για δύσβατο σημείο, ενώ πλέον με τις ενισχύσεις που έφτασαν στην περιοχή, συνολικά επιχειρούν 21 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 4 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά υδροφόρα οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα